Het anti-virusbedrijf dat vorige week onderaan een test van een gerenommeerd testorgaan eindigde, hekelt de gebruikte testprocedure. Het Oostenrijkse AV-Comparatives vergeleek 21 pakketten en testte hoe goed ze gebruikers tegen kwaadaardige websites en drive-by downloads beschermen. Anti-virusbedrijf Webroot eindigde onderaan. Van de 2159 testgevallen, zorgden 195 voor een besmet systeem. Vele malen hoger dan BitDefender, dat de test met 9 doorgelaten besmettingen won.
Volgens Grayson Milbourne van Webroot werkt de software van het anti-virusbedrijf anders dan die van andere leveranciers. Ook als malware de detectie weet te omzeilen, zou Webroot gebruikers nog steeds beschermen. Deze beveiliging zou echter niet in de test zijn meegenomen. Ook hoe lang het duurt voordat een onbekende detectie wordt herkend en verwijderd werd niet gemeten.
Tests
"Dit zijn twee belangrijke factoren waar bij het beoordelen van Webroot rekening moet worden gehouden", merkt Milbourne op. In het geval van een AV-Comparatives test uit juni werden 68 doorgelaten malware-exemplaren binnen een paar uur wel herkend. Om te voorkomen dat vertrouwelijke gegevens in de tussentijd worden gestolen zou Webroot op verschillende manieren het systeem toch beschermen.
"Helaas zijn de meeste 'real world' tests geautomatiseerd en geven virusscanners één kans om malware te detecteren voordat de volgende testronde wordt gestart. Dit testmodel geeft Webroot helaas geen kans om onze unieke cloud-aanpak te gebruiken", gaat Milbourne verder. Inmiddels zou het anti-virusbedrijf met verschillende testorganen samenwerken om testprocedures te vernieuwen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.