image

Apple monsterpatch dicht 121 Safari-lekken

donderdag 26 juli 2012, 11:01 door Redactie, 1 reacties

Apple heeft een nieuwe versie van Safari uitgebracht waarin het 121 beveiligingslekken dicht. Via de kwetsbaarheden is het in het ergste geval mogelijk om het onderliggende systeem over te nemen. 43 van de verholpen lekken dateren uit 2011. De overige 78 zijn van dit jaar. Verder zijn veel van de kwetsbaarheden door het Google Chrome Security Team. Zowel Google als Apple gebruiken Webkit als de 'motor' van hun browser.

Features
Naast de opgeloste beveiligingsproblemen bevat Safari 6 ook verschillende nieuwe features, zoals ondersteuning van Do Not Track. Daarmee kunnen Safari-gebruikers aangeven dat ze niet online gevolgd willen worden. Verder is het mogelijk om eerdere cookies van de gebruiker na Private Browsing te herstellen, zonder dat Safari moet worden herstart.

Verder is https in de adresbalk nu beter zichtbaar en is het voor extensies duidelijk als de gebruiker Private Browsing gebruikt, wat het lekken van informatie moet voorkomen. Verder is de safe password feature, die wachtwoorden suggereert, aangepast.

Reacties (1)
26-07-2012, 17:25 door Anoniem
Lekken uit 2011 en nu al een patch, worden ze nu echt security-aware bij Apple?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.