image

Microsoft geeft tips voor Bring Your Own Device

dinsdag 7 januari 2014, 11:33 door Redactie, 7 reacties

Microsoft heeft verschillende tips online gezet voor mensen die overwegen om hun persoonlijke apparatuur ook op de werkvloer te gebruiken. Bring Your Own Device (BYOD), zoals deze trend heet, wordt volgens Microsoft steeds populairder.

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat inmiddels 88% van de werknemers hun persoonlijke apparatuur voor werk inzet. Slechts 62% van de bedrijven heeft echter een BYOD-programma voor smartphones en tablets. Dit "gat", zoals Microsoft het noemt, kan ervoor zorgen dat organisaties het slachtoffer van malware worden. De softwaregigant heeft daarom een 'infographic' gemaakt, waarin het verschillende 'best practices' voor BYOD geeft.

"De BYOD-trend biedt verschillende voordelen voor gebruikers, waaronder lagere kosten en de mogelijkheid voor personeel om met de technologie te werken die ze zelf willen", aldus Microsofts Don Morrison. Morrison merkt op dat BYOD wel de grens tussen zakelijk en persoonlijk computergebruik vervaagt en dat kan beveiligingsrisico's voor zowel bedrijven als personeel met zich meebrengen. "Het is dus belangrijk om best practices toe te passen."

Best practices

De best practices van Microsoft bestaan uit drie aanbevelingen. Als eerste wordt aangeraden om alleen apps en software van betrouwbare bronnen te verkrijgen. Ten tweede wordt afgeraden om apparatuur aan anderen uit te lenen, omdat dit de integriteit van het apparaat in gevaar brengt. Als laatste worden BYOD-gebruikers naar de security-website van Microsoft doorverwezen.

Reacties (7)
07-01-2014, 11:45 door Anoniem
Bij BYOD gaat het apparaat vóór het doel. Terwijl het in een professionele omgeving omgekeerd zou moeten zijn. Het lijkt mij een Apple-truc om de eigen (te dure) apparaten te pushen.
07-01-2014, 12:20 door Anoniem
Door Anoniem: Bij BYOD gaat het apparaat vóór het doel. Terwijl het in een professionele omgeving omgekeerd zou moeten zijn. Het lijkt mij een Apple-truc om de eigen (te dure) apparaten te pushen.
En waar haal je die wijsheid vandaan.
07-01-2014, 13:42 door Anoniem
*zucht* waarom nu weer een Apple truc? BYOD gaat juist over merkonafhankelijkheid. Hier ligt ook de grootste uitdaging, voor een IT afdeling is deze diversiteit onbeheersbaar. De meeste aanvragen voor BYOD komen binnen mijn bedrijf trouwens van Android gebruikers..
07-01-2014, 14:06 door [Account Verwijderd]
Zakelijk en privé gescheiden houden dat is het beste advies wat je kunt krijgen.
En zeker niet uit het oog verliezen dat het uiteindelijk gaat om de werkzaamheden die je moet uitvoeren en niet om het device.
07-01-2014, 15:04 door Wim ten Brink
Hoewel ik wel een voorstander ben van BYOD denk ik wel dat medewerkers die hiervan gebruik maken ook moeten beseffen wat de gevolgen hiervan zijn in je dagelijkse leven. Het betekent onder andere dat je een deel van je privacy in moet leveren omdat je werkgever nu toegang kan claimen tot jouw apparaat. Immers, het wordt voor werk-doeleinden gebruikt. En afhankelijk van het type apparaat kan de werkgever vereisen dat er bepaalde software op wordt geinstalleerd ter beveiliging van hun gegevens op jouw systeem en dat jij bepaalde software en data niet zult gebruiken op jouw systeem. (Denk hierbij vooral aan illegale software of een collectie porno-filmpjes.) Ook kan het zijn dat de werkgever wil dat ze van afstand een "Wipe" commando aan het apparaat kunnen doorgeven die alles direct moet wissen, voor het geval het apparaat wordt gestolen. Dat kan vervelend zijn als je bij je werkgever vertrekt en hij dus ook even die wipe laat uitvoeren... Mag niet, en je kunt dan schade claimen maar moet dan wel kunnen bepalen wat de schade uiteindelijk is.
In de praktijk betekent dit dat je duidelijke afspraken moet maken over de rechten die jouw werkgever verkrijgt over jouw apparaat. Dit moet gewoon duidelijk op papier staan en dat zul je goed moeten doorlezen om te beseffen welke problemen je in de toekomst kunt ondervinden.
En ik verbaas mijzelf dat ik ondanks dit alles nog steeds een voorstander ben, maar ik weet goed waar ik op moet letten. Maar zijn anderen ook zo oplettend?
07-01-2014, 18:22 door Anoniem
Door Wim ten Brink: Ook kan het zijn dat de werkgever wil dat ze van afstand een "Wipe" commando aan het apparaat kunnen doorgeven die alles direct moet wissen, voor het geval het apparaat wordt gestolen. Dat kan vervelend zijn als je bij je werkgever vertrekt en hij dus ook even die wipe laat uitvoeren...
Let er op dat je alleen een apparaat koopt (voor dit doel) wat zodanig kan worden ingericht dat je werkgever zijn
data kan wipen zonder dat de HELE telefoong gewiped wordt.
Als dit niet kan is het ding ongeschikt voor BYOD.
08-01-2014, 16:22 door Anoniem
Het zal wellicht aan mij liggen maar ik vind de meeste reacties op dit artikel van een bedroevend kennisniveau. Het gros van de bedrijven die actief BYOD inzetten maakt gebruik van 'Mobile Secure(d) Containers' waarmee zakelijke data volledig gescheiden is van de privé-data, en is voorzien van een wachtwoord/PIN en van een volledige encryptie. Probleem opgelost en iedereen kan zijn eigen toestel gebruiken... MDM is achterhaald.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.