Door PietdeVries: Haha! Altijd leuk om een oude koe weer uit de sloot te trekken!!!
Anyway - paniek om uitstrijkjes en darmonderzoek vanwege de mogelijkheid om DNA te verzamelen... Ik neem aan dat Anoniem de kapper en tandarts dan ook mijdt? Want haren en wangslijm kunnen natuurlijk prima verzameld worden door deze met-Opstelten-onder-een-hoedje-spelende-corrupte-bende ;-)!
De mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest...
Sorry, maar ik sta te werkelijk te kijken van uw reactie.....
Want wanneer is iets een oude koe volgens u ? Volgens mij is dit geen oude koe want vandaag de dag wordt nog steeds de hielprik uitgevoerd. Zolang de hielprik uitgevoerd wordt is het volgens mij ook logische dat de discussie gevoerd wordt.
Het bagatelliseren van de discussie, door een kapper of tandarts naar voren te schuiven helpt niks in de discussie en is mijn optiek een teken dat u de essentie niet snapt. Een kapper en tandarts hebben geen techniek om het DNA vast te leggen en hebben er geen belang van tenzij we weer terug gaan naar 1940 en 1945, dan zou dat belang gecreëerd kunnen worden.
Als een hielprik werkelijk in uw het voordeel van u of uw kind zou moeten zijn dan is er geen enkele reden om het het bloed langer te bewaren dan noodzakelijk voor het uitvoeren van de test.
De eerste vraag die u zich zou moeten stellen; wat doet het RIVM hier tussen? (Zeker vandaag de dag) Tegenwoordig is alle zorg geprivatiseerd, als u bij of mij bloed wordt onderzocht dan gebeurt dan vaak door een (geprivatiseerd) diagnostisch centrum en word het onderzoek gedaan door een privaat onderzoekscentrum en niet door het RIVM (bijv. medlabstein). Het is op z'n minst opmerkelijk te noemen dat het RIVM hier tussen zit....
Bij de hielprik wordt voornamelijk naar erfelijke ziekte gekeken, waarbij minimaal één van de ouders ook drager van deze ziekte (bewust of onbewust). De hielprik wordt uitgevoerd sinds 1974, op basis van de gegevens van ouders die sinds 1974 hebben deelgenomen aan het programma zou dus al vastgesteld kunnen worden of het kind bepaalde erfelijke aandoeningen zou kunnen hebben. Natuurlijk is dit niet sluitend, maar in de medische wereld kun je niks 100% uitsluiten.Toch zou het een stukje (meer) zekerheid kunnen geven ... Maar waarom wordt jou kind (c.q. het bloed daarvan) ongevraagd onderdeel van wetenschappelijk onderzoek en wordt het kind ongevraagd onderdeel van een database terwijl hij of zij het woordje mama nog niet kan uitspreken. Een database waar je geen controle of inzage hebt... dit tevens op z'n minst opmerkelijk te noemen....
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het EKD (Electronische Kind Dossier) dat tot aan de 34ste levensjaar van iemand bewaard kan worden (als dit niet in de tussentijd wordt verleng tot levenslang)
Okay, we hebben dus de test of erfelijke ziektes je bent onderdeel van wetenschappelijk onderzoek dat je niet direct schaad, is dat het nou ? We weten inmiddels dat dergelijke praktijken als het illegaal verzamelen van DNA op grote schaal heeft plaats gevonden in engeland, dus ondanks dat het onomstotelijk bewezen is dat het hier gebeurt komen dergelijke signalen wel uit de buurlanden. En aangezien de overheden niet zo gek veel van elkaar verschillen, is het denk ik terecht om ook hier je vraagtekens te stellen.
Zolang de overheid te vertrouwen is en geen kwaadaardige plannen heeft met de gegevens is er niet zo veel aan de hand. Maar wanneer er een partij aan de macht komt die het minder goed voor heeft, kunnen dergelijke gegevens en blok aan je been zijn. Denk bijv. nu al aan de aan sommige verzekeraars die toegang hebben tot het medisch dossier van hun verzekerde .... Maar je zou je ook voor kunnen stellen dat er dergelijke databank ook gestolen kan worden door andere overheden.
Ik denk dat het goed is om een dergelijke discussie te blijven voeren en ben zelf van mening dat zoiets als de hielprik, het EKD enz. enz. vrijwillig zou moeten zijn van de ouders, immers hebben ouders vrijwel altijd het beste voor met hun kinderen (uitzonderingen daar gelaten) en zijn er voldoende mogelijkheden om een kind te beschermen wanneer zij bewust onnodige schade oplopen ....