image

VS neemt 163 websites in beslag wegens namaakgoederen

zaterdag 1 februari 2014, 07:02 door Redactie, 0 reacties

Tijdens een grootschalige operatie in de Verenigde Staten tegen namaakgoederen zijn 163 websites waarop deze producten werden aangeboden in beslag genomen. Het ging om websites die nagemaakte T-shirts, petjes, jassen en andere producten van de National Football League (NFL) aanboden.

Om de strijd met namaakgoederen aan te gaan voerden verschillende opsporingsdiensten 'Operation Team Player' uit. Hierbij werd voor 21,6 miljoen dollar aan imitatiegoederen in beslag genomen en meer dan 50 mensen aangehouden. In het verlengde van Operation Team Player werd ook een nieuwe fase van Operation In Our Sites uitgevoerd.

Deze operatie loopt al sinds juni 2010 en heeft als doel het uit de lucht halen van webwinkels die namaakgoederen aanbieden. Dit keer werden 163 domeinnamen in beslag genomen, waardoor het totaal sinds 2010 in beslag genomen aantal domeinen op 2713 uitkwam. Bezoekers van de websites krijgen een waarschuwing van de federale autoriteiten te zien.

Naast de inbeslagnames door de Amerikaanse opsporingsdiensten heeft de NFL ook op duizenden domeinnamen beslag laten leggen. Vorig jaar alleen ging het om 5250 domeinnamen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.