image

Amerikaan moet 110.000 dollar betalen wegens DDoS-aanval

vrijdag 7 februari 2014, 09:22 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten is een 22-jarige man veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar, een taakstraf van 60 uur en het betalen van ruim 110.000 dollar wegens deelname aan een DDoS-aanval op Koch Industries, een enorm Amerikaans energie- en chemie-conglomeraat.

Christopher Michael Sudlik gebruikte de DDoS-tool 'low orbit ion cannon' om samen met internetbeweging Anonymous de website van Angel Soft plat te leggen, een dochteronderneming van Koch Industries. De aanvallen vonden plaats in februari en maart 2011 en zorgden ervoor dat Koch Industries honderdduizenden dollars schade leed, aldus het Amerikaanse Ministerie van Justitie.

Bij de veroordeling van Sudlik speelde de "ernst van het misdrijf" en de arrogantie van Sudlik dat zijn politieke opvattingen "superieur" aan die van anderen waren een belangrijke rol, aldus de rechter. De rechter stelde verder dat de 22-jarge Amerikaan met zijn kostbare cyberaanval de grens van het politiek activisme had overschreden. Een andere Amerikaan werd eind vorig jaar voor zijn deelname aan de DDoS-aanval al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 183.000 dollar.

Reacties (2)
07-02-2014, 11:05 door Anoniem
Hoewel ik prima kan begrijpen dat deze mensen veroordeeld worden, vind ik de schadevergoeding buitenproportioneel. Ze laten 'm nu ook opdraaien voor de schade die alle andere deelnemers aan de DDoS hebben aangericht. Als ze nu ook een andere deelnemer pakken, moet die dan ook het volle pond betalen? Op die manier zou het bedrijf er zelfs winst op kunnen maken.

Niettemin heeft deze persoon het natuurlijk wel over zich afgeroepen dat dit zou gebeuren. En DDoS is natuurlijk ook een verkapte vorm van censuur, zoiets zou je misschien nog kunnen rechtvaardigen in gevallen dat mensen met iets schadelijks in aanraking dreigen te komen zonder zich daar voldoende bewust van te zijn maar niet omdat je het ergens simpelweg mee oneens bent.
07-02-2014, 16:57 door Anoniem
Door Anoniem: Hoewel ik prima kan begrijpen dat deze mensen veroordeeld worden, vind ik de schadevergoeding buitenproportioneel. Ze laten 'm nu ook opdraaien voor de schade die alle andere deelnemers aan de DDoS hebben aangericht. Als ze nu ook een andere deelnemer pakken, moet die dan ook het volle pond betalen? Op die manier zou het bedrijf er zelfs winst op kunnen maken.
.

Ik vraag me überhaupt af of het geldbedrag ooit helemaal betaald kan worden.
1 Ding lijkt me dan zeker, je werkt bijna je leven lang voor niks..

OF ik moet er helemaal naast zitten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.