image

Consumentenbond lekt persoonsgegevens ex-leden

donderdag 6 maart 2014, 09:48 door Redactie, 1 reacties

De Consumentenbond heeft door een e-mailblunder de persoonsgegevens van 142 ex-leden gelekt. Het gaat om opzeggingsbevestigingen met naam-, adres- en woonplaatsgegevens. Afhankelijk van de bevestiging kan er ook een rekeningnummer vermeld zijn en een geldbedrag dat nog betaald, geïncasseerd of teruggestort moest worden.

Volgens de bond is er in de nacht van 4 op 5 maart een onjuiste e-mailverzending aan 473 consumenten uitgestuurd. De e-mailontvangers ontvingen bevestigingen van opzeggingen van ex-leden met daarin persoonlijke gegevens. Het lek kwam naar buiten dankzij een Telegraaflezer. Die ontving 142 e-mails van de Consumentenbond die gericht waren aan leden die hun lidmaatschap hebben opgezegd.

De Consumentenbond heeft de gedupeerden gisteren gebeld of een brief gestuurd en het voorval bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) gemeld. "Voor de consumenten die hier last van hebben ondervonden gaan we dit op gepaste wijze rechtzetten. Ook melden we dit incident aan het CBP", aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond. In het telefoongesprek of de brief die de gedupeerden krijgen wordt de gemaakte fout toegelicht.

Reacties (1)
06-03-2014, 12:51 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-03-2014, 13:01
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.