image

Malwarebytes gaat ongewenste Android-apps bestrijden

donderdag 6 maart 2014, 16:19 door Redactie, 3 reacties

Er is een nieuwe versie van het gratis Malwarebytes Anti-Malware voor Android verschenen die ongewenste Android-apps op smartphone en tablet moet bestrijden. Versie 1.03 van de virusscanner is van een nieuwe functie voorzien die 'potentieel ongewenste programma's (PUPs) verwijdert.

PUPs worden vaak via legitieme kanalen aangeboden, maar bestoken gebruikers met allerlei advertenties en in-app aankopen. Het gaat dan om zaken als adware en apps die allerlei dubieuze permissies vragen. Daardoor hebben ze volgens Malwarebytes ook impact op de prestaties van het toestel.

"Niet alleen is dit soort software vervelend en onnodig duur, ze kunnen er ook voor zorgen dat persoonlijke gegevens dubieus gebruikt worden", zegt Marcin Kleczynski van Malwarebytes. Hij merkt op dat agressieve advertenties en geniepige 'pay-to-play' methodes aan het toenemen zijn. De nieuwste versie van de virusscanner is via Google Play te downloaden.

Reacties (3)
06-03-2014, 18:01 door Anoniem
Ziet er op zich goed uit. Moet je deze nu naast je bestaande antivirusscanner installeren of in plaats van???
07-03-2014, 10:33 door Anoniem
Door Anoniem: Ziet er op zich goed uit. Moet je deze nu naast je bestaande antivirusscanner installeren of in plaats van???
Niemand heeft me ooit nog kunnen overtuigen van het nut van AV oplossingen voor Android in Nederland. Het vreet energie en blijkt zelf een risico te vormen voor je privacy.
Bij normaal gebruik (Google Play etc) heb je mijns inziens geen AV product nodig op de telefoon.
07-03-2014, 12:47 door johanw
Eerst eens zien wat ze "potentieel ongewenste programma's" noemen. Valt iets als Lucky Patcher daar ook onder omdat het Google ads en license verification in andere programma's kan disabelen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.