image

Amerikaanse agent aangeklaagd na diefstal examenantwoorden

dinsdag 11 maart 2014, 15:14 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse politieagent die computergerelateerde misdrijven onderzocht is aangeklaagd wegens het stelen van examenantwoorden van een computer en het proberen te verwijderen van bewijsmateriaal. Jerry Cusic werkte als forensisch onderzoeker bij het Oklahoma State Bureau of Investigation (OSBI).

Cusic moest samen met een andere agent op 31 augustus 2013 een examen voor zijn certificering als forensisch computeronderzoeker ondergaan. De agent had 's ochtends al een deel van het examen met de examinator via zijn computer gedaan en ging vervolgens naar het politiebureau. Hij merkte op dat iemand eerder op de ochtend de toegangscode van Cucic had gebruikt.

Uit surveillancebeelden bleek dat Cucic naar de computer van de agent liep en daar een USB-stick op aansloot. Vervolgens liep Cusic naar het bureau van de examinator en leek vervolgens een harde schijf van haar computer te verwijderen. Forensisch onderzoek wees uit dat er inderdaad een USB-stick op de computer van de agent was aangesloten. Ook bleek dat een bestand met een deel van de examenantwoorden van de agent op de computer van Cucic stond. Hij had dit bestand van de computer van de examinator gekopieerd.

Verder onderzoek wees uit dat Cusic via het internet software had gekocht om bestanden en harde schijven te wissen. Die aankopen waren gedaan nadat hij had ontdekt dat hij werd onderzocht door het OSBI. De onderzoekers ontdekten dat Cusic had geprobeerd om de gekopieerde bestanden van zijn computer te verwijderen. Vorig jaar november nam Cusic ontslag.

Reacties (2)
11-03-2014, 15:36 door Anoniem
Het echte examen was dat hij dit ongezien had moeten kunnen doen om een goede forensische onderzoeker te kunnen zijn.
12-03-2014, 14:01 door Anoniem
Geef die man een Darwin-award. Er zijn bewakingsbeelden, log tools en daar moet hij van op de hoogte zijn. Die man is geen knip voor z'n neus waard.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.