image

VS praat met China over cyberaanvallen

maandag 24 september 2012, 15:49 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse defensie-secretaris Leon Panetta heeft vorige week met de Chinese vice-president Xi Jinping onder andere over de cyberaanvallen gesproken die China in de VS zou uitvoeren. "Het is duidelijk dat ze een dialoog over dit onderwerp willen", liet Panetta weten. Hij ziet een mogelijk begin om de cyberproblemen die nu spelen aan te pakken.

Volgens analisten breiden de Chinese aanvallen zich steeds verder uit en zijn ze gericht op Amerikaanse olie-, gas- en andere energiebedrijven. "Geen enkele diplomatieke actie heeft een verschil gemaakt", zegt beveiligingsexpert Richard Bejtlich. "Ze blijven agressief, ze worden de ene dag eruit getrapt en proberen de volgende dag er weer in te komen."

Schade
Cybersecurity expert James Lewis van het Centrum voor Strategische en Internationale studies zegt dat de VS de Chinezen harder over het onderwerp aanpakt, maar dat er nog veel te doen is.

"De schade van Chinese cyberspionage is eenvoudig te overdrijven, maar dat betekent niet dat we het moeten accepteren", laat Lewis weten. "De Bush-regering was niet bekend met het probleem, maar deze regering moet met een meer dynamisch antwoord komen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.