image

Telecomwaakhond VS smeekt om upgrade voor XP-systemen

vrijdag 28 maart 2014, 11:30 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse telecomwaakhond FCC heeft deze week bij een Senaatscommissie gesmeekt voor een upgrade van de antieke systemen die het gebruikt en grotendeels nog op Windows XP draaien. "We kunnen gewoon niet zo doorgaan", aldus FCC-voorzitter Tom Wheeler.

De FCC heeft als taak om de technologie- en telecomindustrie te reguleren, maar beschikt zelf over zwaar verouderde apparatuur. Zo draaien de meeste computers van de telecomwaakhond nog steeds op Windows XP. Niet alleen vormen de verouderde systemen een beveiligingsrisico, ze hebben ook gevolgen voor de efficiëntie, zo liet Wheeler weten.

De telecomwaakhond zou meer dan 200 verschillende computersystemen gebruiken en 40% van de technologie die het gebruikt is meer dan 10 jaar oud. "Geen enkel bedrijf in Amerika zou dit tolereren", merkte de FCC-voorzitter op. Hij vroeg het congres om 13,5 miljoen dollar om het "antieke" technologiesysteem te upgraden, zo meldt het National Journal.

Reacties (2)
28-03-2014, 12:32 door Anoniem
Ik maak nog gebruik van een eeuwen oude technologie, het gereedschap daabij is inmiddels ook wel zo'n jaartje of 40 oud maar functioneert nog uitstekend, er zijn geen veiligheids risico's bij gekomen, noch verminderd, hoewel de media daar mogelijk anders tegen aan kijkt ... het heet een schroevendraaier en vervanging zou ook geen miljoenen hoeven te kosten, maar als iemand bereid is dat wel te betalen (belasting centjes!), sta ik er natuurlijk altijd voor open! ;)

Blijf lachen!
29-03-2014, 12:17 door Anoniem
Door Anoniem: Ik maak nog gebruik van een eeuwen oude technologie, het gereedschap daabij is inmiddels ook wel zo'n jaartje of 40 oud maar functioneert nog uitstekend, er zijn geen veiligheids risico's bij gekomen, noch verminderd, hoewel de media daar mogelijk anders tegen aan kijkt ... het heet een schroevendraaier en vervanging zou ook geen miljoenen hoeven te kosten, maar als iemand bereid is dat wel te betalen (belasting centjes!), sta ik er natuurlijk altijd voor open! ;)

Blijf lachen!
Beetje flauw, de vergelijking van gereedschap met de it gaat niet op.

Je kan vandaag ook geen renaultje 4 of 2cv meer kopen. En bestuurders van dat soort auto's lopen ontegenzeggelijk grote risico's op wegen vol veel harder rijdende en zwaardere auto's.

Mag je xp blijven gebruiken?
Ja hoor, maar de risico's zijn voor jou.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.