image

Kaspersky ziet minste aanvallen op IE-gebruikers

vrijdag 12 oktober 2012, 12:58 door Redactie, 0 reacties

Gebruikers van Internet Explorer worden het minst op internet aangevallen, zo blijkt uit analyse van het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab. De virusbestrijder onderzocht de gegevens van ruim 10 miljoen gebruikers. Google Chrome is met 3,5 miljoen gebruikers de populairste browser, gevolgd door IE met 3,3 miljoen gebruikers. Firefox staat met 3 miljoen gebruikers op een derde plek, terwijl Opera op 1,6 miljoen systemen werd aangetroffen. Safari werd op slechts 8.000 onderzochte computers gebruikt.

Firefox is vooral geïnstalleerd op Windows XP Professional, terwijl Chrome vooral op de professionele versies van Windows 7 draait. Gebruikers van Windows Home surfen het vaakst met Internet Explorer.

In ongeveer tien procent van de gevallen gebruikten gebruikers gelijktijdig twee of meer browsers op de computer. In de helft van de gevallen was de laatste browserversie geïnstalleerd.

Aanvallen
Hoewel Internet Explorer na Chrome de populairste browser is, krijgt Microsoft's browser met de minste aanvallen te maken. Gebruikers van Opera werden aan de meeste aanvallen blootgesteld. Naast het aandeel van de geblokkeerde aanvallen, keek Kaspersky ook om wat voor dreiging het ging. Firefox-gebruikers worden voornamelijk aangevallen via lekken in Adobe Reader en Adobe Flash Player.

Screensaver adware was de grootste bedreiging voor Chrome-gebruikers, terwijl de MyWebSearch Toolbar de grootste dreiging voor IE-gebruikers is. Opera-gebruikers kregen vooral met de Voleydaytor Trojan-Downloader te maken, die zich via Adobe Flash-lekken verspreidt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.