Steeds meer aanvallen richten zich op smartphones. De reden hiervoor is dat smartphones steeds toegankelijker worden en daarnaast dagelijks gebruikt worden voor zowel persoonlijke als zakelijke activiteiten (BYOD).
Smartphones bieden een verscheidenheid van functies zoals browsen, mailen, instant messaging, media storage, sociale netwerken, online bankieren, etc. Dit brengt uiteraard nieuwe beveiligingsrisico’s met zich mee voor de privacy en de informatie van de gebruikers van deze apparaten. Bovendien zijn smartphones vaak 24 uur per dag met het internet verbonden, waardoor aanvallers meer dan genoeg tijd hebben om hun kwaadaardige activiteiten te plannen en uit te voeren.
Dit zegt Frédéric Fraces, Security Consultant, op Information Security Buzz. Hij geeft 10 tips om de beveiliging van je smartphone te verbeteren.
Een van de meest eenvoudige manieren om een smartphone te beveiligen is het gebruik van een sterk wachtwoord. Laat de telefoon daarnaast automatisch op slot springen na 2 tot 5 minuten inactiviteit.
Er zijn verschillende betaalde en gratis beveiligingsprogramma’s beschikbaar voor smartphones zoals anti-malware, anti-spam en firewall oplossingen. Het up-to-date houden van deze programma’s is uiteraard zeer belangrijk.
Officiële app stores controleren de veiligheid van applicaties voordat zij deze publiceren. Installeer nooit een applicatie afkomstig van een onbekende app store.
Veel applicaties vragen om toegang tot zaken als de contactenlijst, GPS of het internet, terwijl dit vaak helemaal niet nodig is voor functionaliteit van de app. Waarom zou een simpele klok toegang moeten hebben tot het adressenboek?
Om zeker te zijn dat de laatste beveiligingsupdates zijn geïnstalleerd is het van belang om het besturingssysteem altijd zo snel mogelijk bij te werken.
Open nooit een link uit een E-mail of SMS van onbekenden. Het zou kunnen dat deze link verwijst naar een phising-website waar om persoonlijke informatie wordt gevraagd of die de smartphone met malware infecteert.
Backups voorkomen dat alle informatie op een smartphone permanent verloren gaat als gevolg van verlies, diefstal of een besmetting met malware.
Vaak zijn er vertrouwelijke persoonlijke of zakelijke gegevens op smartphones te vinden. Wanneer een smartphone kwijt raakt, gestolen wordt of slachtoffer wordt van een malware infectie kan versleuteling voorkomen dat derden toegang krijgen tot deze gegevens.
Voorkom altijd dat mensen over de schouder meekijken bij het invoeren van gevoelige informatie, zoals bijvoorbeeld login gegevens.
Hoewel jailbreaking en rooting volledige toegang geven tot het besturingssysteem van de smartphone zorgt het ook voor kwetsbaarheden. Malware kan hierdoor bijvoorbeeld volledige toegang tot de gegevens op de smartphone krijgen zonder dat de gebruiker hiervoor toestemming hoeft te geven.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.