Door Anoniem: Door 12345dan: Door Anoniem: als de banken het niet meer vergoeden van de schade of belastingdienst het ongeldig verklaart voor de belastingaangifte en ze een boete geeft dan gaan ze wel anders denken.
straf de XP gebruikers maar af en laat ze voor de schade opdraaien.
Je zit zelf op een besturingssysteem van 13 jaar oud, sinds 2009 was het al bekend dat het snel zal stoppen met de ondersteuning, want vanaf 2009 kwamen er alleen maar kritieke updates voor de beveiliging. En vanaf begin 2013 hadden ze het definitief vastgesteld. Dus je had genoeg tijd.
Ik zeg daarentegen niet dat het mij niks uitmaakt dat Microsoft Windows XP niet meer ondersteunt. Ik heb zelf namelijk een computer met Windows XP erop, ik heb namelijk het hele Adobe-pakket dat redelijk duur is erop, en dat wil ik niet kwijt ;-) .
Werk dus gewoon lekker verder met XP, en dan komt vanzelf de dag dat je alles kwijt bent vanwege de onveiligheid.
Uiteraard kan dat met Windows 8 niet gebeuren, wat deze heeft veel minder code waar bugs in kunnen zitten en bij Windows 8 zal men daarom ook geen buggy code over het hoofd zien of met updates nieuwe bugs introduceren. De basis van XP heeft al 12 jaar aan bugfixes achter de rug. Uiteraard wil dat niet zeggen dat XP veiliger is en alle zero day lekken er inmiddels uit zijn, maar het is een regelrechte illusie om te denken dat je met een 'modern' OS als W8 veilig bent. Het aantal mogelijke zero day lekken zal hiervan namelijk gigantisch zijn; bewijs daarvoor zullen we over 10 jaar hebben.
En ook de code van Linux is zeker niet feilloos; sommigen vinden het zelfs een grote puinzooi. Gelukkig is hardware support onder Linux al een stuk beter maar is nog steeds enorm veel werk aan de winkel. Het is alleen een behoorlijk nadeel dat dit werk in het geval van Linux erg versnipperd gebeurd en projecten van de ene in de andere fork vallen. Simpelweg elk door mensen geschreven besturingssysteem of softwarepakket is onveilig op zijn eigen manier. En dat kan en mag ook omdat mensen nu eenmaal fouten maken. Maar als we code nu eens beter controleren en ons concentreren op de kwaliteit van die code en deze code langer blijven gebruiken (er is immers in geïnvesteerd) en eens ophouden met altijd maar nieuw nieuw nieuwer willen hebben, dan zal de digitale wereld een stuk veiliger en beter te vertrouwen zijn. En dat is zeker niet slecht voor onze economie.
Dus in plaats van mensen een vals gevoel van veiligheid geven door ze hun OS te laten upgraden, kan men de energie die in dit paniekvoetbal wordt gestoken, beter steken in een initiatief computerkennis en logisch denken voor beginnende gebruikers. Hier zit namelijk het echte probleem; gebruikers die maar wat doen zodat het 'gewoon werkt'...