Onlangs verscheen Firefox 16, maar vanwege verschillende ernstige beveiligingslekken besloot Mozilla de browser terug te trekken, wat geen enkele invloed op de uitrol heeft gehad. Firefox 16 verhielp 24 kwetsbaarheden, al gauw na het verschijnen van de nieuwe versie werden andere problemen ontdekt. Mozilla besloot daarop Firefox 16 terug te trekken. Een dag later verscheen Firefox 16.0.1.
Reactie
Data-analist Chitika besloot te onderzoeken wat de invloed van het beveiligingslek en terugroepactie was. "Gebaseerd op onze gegevens, lijkt het erop dat Mozilla het probleem oploste voordat een groot deel van hun gebruikers naar de nieuwste versie was geüpdatet, waardoor het aantal individuen dat met beveiligingslekken werkte werd beperkt."
De uitrol van de nieuwe browser werd dan ook niet gehinderd door de noodpatch. Inmiddels zou Firefox 16 voor een derde van al het Firefox-verkeer verantwoordelijk zijn.
Update
Mozilla's snelle reactie om de privacy van gebruikers te beschermen heeft volgens de data-analist ervoor gezorgd dat negatieve reacties over het beveiligingslek teniet werden gedaan.
"Hoewel geholpen door de automatische update feature die in recente versies zit ingebouwd, is er geen meetbaar verzet van gebruikers geweest om niet te upgraden", concludeert Chitika.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.