image

Adobe dicht ernstige lekken in Shockwave Player

woensdag 24 oktober 2012, 09:30 door Redactie, 2 reacties

Adobe heeft een belangrijke beveiligingsupdate voor Shockwave Player uitgebracht, die verschillende lekken verhelpt waardoor aanvallers het onderliggende systeem kunnen overnemen. Shockwave wordt volgens Adobe door meer dan 450 miljoen internetgebruikers gebruikt en zou op 41% van alle met het internet verbonden computers geïnstalleerd zijn, hoewel Statowl zo'n 28% aanhoudt.

In totaal verhelpt Shockwave 11.6.8.638 voor Windows en Mac zes beveiligingslekken die het uitvoeren van willekeurige code mogelijk maken. Aangezien Adobe niet verwacht dat er op korte termijn exploits voor de kwetsbaarheden verschijnen, heeft de update een prioriteit van '2' gekregen.

Reacties (2)
24-10-2012, 12:04 door 0101
Adobe heeft een belangrijke beveiligingsupdate voor Shockwave Player uitgebracht, waardoor aanvallers het onderliggende systeem kunnen overnemen.
Die zou ik maar niet installeren dan!

@Redactie: Volgens mij is het toch echt niet de bedoeling van deze update dat aanvallers het onderliggende systeem kunnen overnemen. Het lijkt me eerder dat 'ie bedoeld is om dat te voorkomen.

[admin] Fixed [/admin]
24-10-2012, 21:40 door Anoniem
Volgens mij is het toch echt niet de bedoeling van deze update dat aanvallers het onderliggende systeem kunnen overnemen.
Toch wel, over 14 dagen is er immers een nieuw lek gevonden en kan je weer upgraden.

En dan dat versienummer, lijkt wel gemaakt door een random generator
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.