image

Rechter geeft slachtoffers Playstation-hack ongelijk

woensdag 24 oktober 2012, 12:22 door Redactie, 4 reacties

Sony heeft de rechten van consumenten niet geschonden toen het PlayStation Network vorig jaar gehackt werd en aanvallers de persoonlijke gegevens van 70 miljoen gebruikers buitmaakten. Bij de aanval werden onder andere creditcardgegevens gestolen. Getroffen Playstation-bezitters verenigden zich in een 'class action' rechtszaak en stelden dat Sony de genomen beveiligingsmaatregelen verkeerd had voorgesteld.

Daardoor zouden gebruikers ten onrechte hebben gedacht dat hun gegevens veilig waren. Volgens de rechter heeft Sony de consumentenbeschermingswetgeving niet overtreden, omdat alle deelnemers aan de rechtszaak gratis van het Playstation Network gebruik maakten.

Wat betreft het verkeerd weergeven van de beveiliging liet de rechter weten dat alle gebruikers met het Sony privacybeleid akkoord gingen. Daarin zou duidelijk worden vermeld dat de Sony's beveiliging niet 'perfect' was, en consumenten dan ook niet misleid zijn. De rechter wees de eis voor een schadevergoeding dan ook af, aldus Courthouse News.

Reacties (4)
24-10-2012, 12:37 door Anoniem
WTF!

Meer woorden heb ik er niet voor over :)
24-10-2012, 14:22 door Anoniem
Vreemd, of iets nu gratis is of niet, wanneer je gevoelige gegevens van iemand vraagt en opslaat, ben je verantwoordelijk. Vraag je om credit card gegevens (zodat gebruikers dingen via je netwerk kunnen kopen) dan ben je verplicht om alles wat redelijk is te doen, om die te beveiligen.

Schijnbaar kun je er iets aan verdienen, want anders had je ze niet hoeven te vragen. Verdien je er iets aan, ook al is het niet de aanmelder die betaalt, maar een ander, dan is e.e.a. niet meer gratis en gaat het hele vonnis imho niet eens op.
24-10-2012, 19:37 door Anoniem
wooooow maar dat kan niet. Zou mooi wezen dat als je ergens persoonlijke gegevens achter laat zoals ziekenhuis of bank dat deze niet aansprakelijk zijn als deze geen goede beveiliging hebben???
24-10-2012, 22:45 door Anoniem
Vast een Amerikaanse rechter, die vinden het beter maken van beveiligingen maar eng. Ondertussen geef je het bericht door aan andere bedrijven dat laks zijn met beveiliging best kan. Als het mis gaat wordt je er toch niet om gestraft. De drempel ligt laag, en er zijn te veel mensen die er te weinig aan doen. Als het aan mij ligt mag er (een flinke) belasting op slechte beveiligingen komen. Los je én de crisis mee op én met een beetje geluk het gebrek aan goede beveiligingen. Het zou een stuk meer opleveren dan alle langstudeerboetes (die ze nu door de invoer van een sociaal leenstelsel hebben omgezet in een studeerboete die iedereen vanaf het begin van zijn studie al moet betalen), en moet toch betere resultaten geven op securitygebied op de koop toe.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.