image

Grootste Europese cybersecurity-oefening van start

maandag 28 april 2014, 13:05 door Redactie, 0 reacties

Vandaag is de grootste cybersecurity-oefening in de geschiedenis van de Europese Unie van start gegaan. Meer dan 200 organisaties en 400 security professionals over heel Europa doen mee aan de oefening die de naam Cyber Europe 2014 (CE2014) heeft gekregen.

De oefening bestaat in totaal uit drie fasen. Tijdens de eerste fase van de oefening moeten deelnemers verschillende technische veiligheidsincidenten oplossen die erg op echte incidenten lijken. De tweede fase, die op operationeel en tactisch niveau plaatsvindt, en de derde fase, gericht op strategische en politieke niveaus, staan voor later dit jaar gepland.

Het doel van Cyber Europe 2014 bestaat onder andere uit het testen van bestaande samenwerkingsprocedures en mechanismes voor het managen van een cybercrisis in Europa. Daarnaast moet het de samenwerking tussen de private en publieke sector verkennen, de mogelijkheden van landen verbeteren en begrijpen wat de gevolgen van een cyberaanval voor de samenleving zijn.

"De incidenten van Cyber Europe 2014 zijn zeer realistisch, en bootsen onrust en politieke crisis op pan-Europees niveau na, waarbij diensten voor miljoenen Europese burgers worden verstoord", zegt Udo Helmbrecht, directeur van het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA). Hij merkt op dat Cyber Europe 2014 een belangrijke mijlpaal is om Europa beter op cyberaanvallen voor te bereiden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.