image

Anonymous hackt politieforum, mailt agenten

vrijdag 26 oktober 2012, 11:43 door Redactie, 4 reacties

Internetbeweging Anonymous zou een forum van de Britse politie hebben gehackt om vervolgens agenten op hun persoonlijk e-mailadres te mailen. In de e-mail werd agenten gevraagd om tijdens een toekomstige campagne de zijde van Anonymous te kiezen. Het forum werd niet door de politie zelf, maar door een derde partij onderhouden.

"Onder je uniform ben je een van ons en wij zijn jou. Verenigd staan we naast elkaar en kunnen deze wereld voor iedereen een betere plek maken", aldus de mail, die verder stelt dat Anonymous niet tegen de agenten is, maar het systeem dat ze dienen en beschermen.

E-mail
Een woordvoerder van de Britse politie stelt dat er inderdaad e-mails naar de de privé e-mailadressen van politieagenten zijn verstuurd. "Het lijkt erop dat een forum van een derde partij is gehackt en de persoonlijke e-mailgegevens gestolen zijn."

Volgens de woordvoerder zijn alle agenten gewaarschuwd om voorzorgsmaatregelen te nemen om hun persoonlijke e-mailadressen te beveiligen.

Reacties (4)
26-10-2012, 11:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-10-2012, 12:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-10-2012, 18:27 door Anoniem
Dikke humor, alsof een gemiddelde agent veel meer zou kunnen betekenen voor het collectief dan een ander...
Maar wat ik nergens terug kan vinden, om hoeveel e-mails gaat het eigenlijk?
27-10-2012, 13:48 door Anoniem
Het is de vrees van elke leider: Als de onderdanen eenmaal door krijgen dat ze veel meer gemeen hebben met de "tegenstander" dan met de mensen van wie ze de orders ontvangen... Game over.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.