image

Internetforum 4chan beloont bugmeldingen met advertenties

woensdag 7 mei 2014, 10:57 door Redactie, 1 reacties

Na slachtoffer te zijn geworden van een aanval op een lek in de forumsoftware heeft het populaire internetforum 4chan besloten een beloningsprogramma voor bugmeldingen te starten. Wie bugs in de forumsoftware ontdekt en rapporteert hoeft echter geen beloning in contant geld te verwachten.

Bugmelders kunnen kiezen uit een advertentiekrediet van 20 dollar, waarmee advertenties op 4chan kunnen worden getoond, of een 4chan Pass ter waarde van 20 dollar, waarmee gebruikers berichten op het internetforum kunnen plaatsen zonder eerst een captcha op te hoeven lossen. Daarnaast worden bugmelders in de Hall of Fame van 'HackerOne' opgenomen, het initiatief dat de bugmeldingen voor 4chan coördineert.

HackerOne is een initiatief van Facebook en Microsoft waarbij hackers en onderzoekers worden beloond voor het rapporteren van kwetsbaarheden in veelgebruikte internetsoftware. In eerste instantie ging het om softwareprojecten zoals Apache, OpenSSL en PHP, waar veel websites en webdiensten gebruik van maken. Onlangs werd echter ook Adobe Flash Player als project toegevoegd en besloot ook content delivery network (CDN) CloudFlare zich aan te sluiten. Ook CloudFlare deelt geen financiële beloning uit, maar geeft T-shirts weg.

Reacties (1)
07-05-2014, 19:48 door Anoniem
Zo, die pakken uit..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.