image

Schneier: geen leven zonder Facebook (interview)

donderdag 6 december 2012, 11:22 door Redactie, 32 reacties

Wie niet op Facebook zit kan zijn sociale leven wel vaarwel zeggen, aldus de bekende beveiligingsgoeroe Bruce Schneier tegenover Security.nl. Schneier, Chief Security Technology Officer bij BT, was onlangs in Nederland en Security.nl sprak met hem. De Amerikaan ontwikkelde verschillende bekende cryptografische algoritmes en schreef een aantal boeken over privacy en veiligheid.

Schneier loopt al geruime tijd mee in de security-industrie en zegt van nog weinig dingen op te kijken. "Mensen blijven hetzelfde, technologie verandert." Het zijn vooral de sociale wetenschappen die Schneier intrigeren; economie, sociologie, het uitzoeken van hoe security werkt
in de context van mensen.

Technologie
"Technologie verandert nu sneller dan mensen kunnen bijhouden. Kunnen mensen dat oplossen, dat weet ik niet. Het is een fundamentele vraag
over onze maatschappij en het antwoord weet ik niet." Doordat technologie een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven speelt, vindt ook steeds meer sociale omgang op het web plaats.

Er is volgens Schneier dan ook geen ontsnappen meer mogelijk aan sociale netwerksites zoals Facebook. "Als je niet op Facebook zit wordt je niet voor feestjes uitgenodigd. Het gebeurt op Facebook. Zit je er niet op, dan heb je geen vrienden, krijg je geen leuke meiden."

Het links laten liggen van dit soort netwerken, 'opting-out', wordt dan ook steeds moeilijker en moeilijker gaat Schneier verder. Ook omdat het
volgens de beveiligingsgoeroe in onze cultuur aanwezig is.

Volwassen
"Als je niet op LinkedIn zit, krijg je geen professionele contacten. Als je niet op Facebook zit, hoor je nooit meer wat van je vrienden. Veel van onze socialisatie gebeurt op deze netwerken, dus je kunt niet echt nee zeggen. Het is moeilijk. Je kunt de hoeveelheid data over jezelf wel beperken, maar dan heb je geen vrienden. De reden dat je op Facebook zit is om data met je vrienden te delen."

Wat betreft het veel gehoorde excuus 'ik heb niets te verbergen' denkt Schneier dat dit in de loop van de tijd wel zal veranderen. "Het zal een generatie duren, maar het zal veranderen." Wat de oorzaak precies zal zijn weet Schneier niet. "Mensen worden gewoon volwassener in cyberspace."

Reacties (32)
06-12-2012, 11:31 door Anoniem
omg, ik heb geen leven!
06-12-2012, 11:33 door Anoniem
Nou, als ik traceboek nodig heb voor vrienden, dan kun je die vrienden ook beter kwijt dan rijk zijn... Overigens wel opvallend dan van mijn vriendenkring nog geen kwart iets met traceboek doet.
06-12-2012, 11:39 door Anoniem
Niet alleen Diederik Stapel kan er wat van. Dat blijkt hier maar weer.
06-12-2012, 12:00 door Anoniem
Prettig om te weten. Al de wandelende facebookers voorovergebogen over hun app op het voetpad die ik moet ontwijken omdat zij niet aan het verkeer deelnemen (voetgangers zijn verkeersdeelnemers) zijn druk aan het socialiseren... Goh, ik zal bij de volgende botsing rekening houden met hun sociale vermogens.
06-12-2012, 12:05 door Anoniem
Volgens mij draait hij het wel om. Meestal maak je eerst vrienden en voeg je ze daarna toe op Facebook. Net zoals je eerst mensen voor je werk via via leert kennen voor je ze gaat toevoegen.

Ik denk dat niemand zomaar vreemden aan zijn contacten zal toevoegen.
06-12-2012, 12:19 door Rubbertje
"Als je niet op Facebook zit, hoor je nooit meer wat van je vrienden. Veel van onze socialisatie gebeurt op deze netwerken, dus je kunt niet echt nee zeggen. Het is moeilijk. Je kunt de hoeveelheid data over jezelf wel beperken, maar dan heb je geen vrienden. De reden dat je op Facebook zit is om data met je vrienden te delen."

Wat een ongelofelijke onzin!

Ik bel mijn vrienden wel op. Of zij mij. Dan maken we een afspraak en laat ik mijn vakantiefoto's wel zien onder het genot van een drankje en een hapje. Daar heb ik geen FB voor nodig.

Fuck Facebook!
06-12-2012, 14:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-12-2012, 14:18 door Anoniem
Heeft Schneier alleen facebook vrienden?
06-12-2012, 15:08 door Anoniem
Ik snap de connectie tussen facebook en de topic security niet helemaal. Nou ben ik heel blond dus ....
Ik begin steeds minder te snappen van dit forum. Vorig artikel dat over facebook ging was van een security bedrijf die even wel wist hoe HRM hun aanname beleid doen. Sinds wanneer doen security bedrijven onderzoeken naar dat soort dingen?
Gaat deze forum nu wel erg ruimhartig om met de onderwerpen?
06-12-2012, 15:39 door Rubbertje
Door Anoniem: Ik snap de connectie tussen facebook en de topic security niet helemaal. Nou ben ik heel blond dus ....
Ik begin steeds minder te snappen van dit forum. Vorig artikel dat over facebook ging was van een security bedrijf die even wel wist hoe HRM hun aanname beleid doen. Sinds wanneer doen security bedrijven onderzoeken naar dat soort dingen?
Gaat deze forum nu wel erg ruimhartig om met de onderwerpen?
Facebook heeft alles met security te maken, namelijk met PRIVACY.
06-12-2012, 15:41 door Anoniem
Ik vind dat persoonlijk erg dat men tegenwoordig alles linked aan FaceBook, Twitter en andere Asocialenetwerken.
Merkwaardig is ook wel als je daar niet aan wil meedoen zoals ik men u bekijkt alsof je de laatste 30 jaar op Mars verbleven hebt.
Sorry en met alle respect voor mensen die er fan van zijn maar hier komen die dingen op geen enkele pc op.
Als ik mijn vrienden wil zien zal ik er wel langs gaan, lijkt mij veel leuker.
Verder heeft er in de rest van de wereld geen mens zaken mee wie ik ben punt
06-12-2012, 15:42 door Anoniem
Door Anoniem: Nou, als ik traceboek nodig heb voor vrienden, dan kun je die vrienden ook beter kwijt dan rijk zijn... Overigens wel opvallend dan van mijn vriendenkring nog geen kwart iets met traceboek doet.
+1 mensen zijn juist asocialer geworden door social media..een belletje of bezoekje kan er niet meer van af.
Ik doe het wel en als mensen nooit meer iets laten horen dan weet ik meteen wat ik aan ze heb.
06-12-2012, 16:49 door KwukDuck
Deze meneer kraamt steeds meer onzin uit om aandacht te krijgen...
06-12-2012, 17:19 door john west
Verslaafd aan facebook of hij heeft een hoop aandelen.

Zijn redenen zijn irrationeel.
06-12-2012, 18:19 door Anoniem
Echte vrienden bestaan niet op Facebook, hoeveel echte vrienden heb je werkelijk, gewoon schaap gedrag.
Maar ja de wereld wordt toch steeds vreemder, als je niet op Facebook zit ben je niet sociaal en als je niet met een creditcard betaald ben je een crimineel en als je je kind knuffelt ben je een pedofiel en het zal nog gekker worden.
06-12-2012, 18:51 door Anoniem
"Als je niet op LinkedIn zit, krijg je geen professionele contacten."

Vraag eens om je heen aan mensen die een LinkedIn profiel hebben, hoe vaak ze via hun profiel benaderd zijn voor werk of opdrachten en of dat ook daadwerkelijk wat opleverde.
Nog nooit een uitbundig ja met meervoudige voorbeelden gehoord.

Als je niet op Facebook zit, hoor je nooit meer wat van je vrienden.
Het is moeilijk. Je kunt de hoeveelheid data over jezelf wel beperken, maar dan heb je geen vrienden. De reden dat je op Facebook zit is om data met je vrienden te delen."

Posten, delen en contact hebben met 'vrienden'

- het sociale karakter van delen zit hem in de wederkerigheid (tweerichtingsverkeer) en is wat anders dan het eenrichtingsverkeer van posten (wat hier delen genoemd wordt).
- persoonlijk contact (afspreken, bellen, mailen,..) heeft plaats gemaakt voor prikbord mededelingen.
Handig, je hoeft mensen juist NIET persoonlijk te benaderen. Wie wil, zin of tijd heeft kijkt zelf maar op het prikbord en ziet maar wat hij / zij ermee doet.
- wat is het verschil in contact met een kennis en een vriend?
juist ja, diepgang. Neem eens de reacties door op een willekeurige post / pagina; diepgang?, vrienden?
- wat doe je dan met een goede vriend?
Afspreken of bellen om echt bij te praten, die diepgang tref je over het algemeen precies niet op profielpagina's aan.

Als je niets meer van een vriend hoort ligt dat zeer waarschijnlijk aan iets anders.

Het bewezen nut van beide 'services' is eerder het anoniem kunnen bevredigen van nieuwsgierigheid naar de ander zonder echt contact te hoeven hebben, privé danwel 'zakelijk' (welke werkgever vertelt eerlijk dat ze op privé profielen scannen en deelt met jou de info die zij meewegen in een beoordeling?).
Ook bewezen, groot commercieel voordeel voor beheerders van deze services.

De vereenzelviging met de marketing boodschap is goed gelukt; dan heb je met succes een sterk merk gecreëerd (maar of het waar is en of de gebruiker er echt wat aan heeft?).
06-12-2012, 19:21 door Anoniem
Ik denk dat teveel mensen in de zogenaamde IT Security de echte wereld uit het oog verliezen. Niet voor niets dat er zo weinig naar security mensen geluisterd wordt in een bedrijf. In plaats van met de business mee te denken, wordt er geroepen facebook is slecht, we moeten zoveel mogelijk blokeren, mensen beschermen etc...

Hierboven staan met name negatieve reacties over Facebook. Het feit dat er privacy issues ed aan Facebook zitten doet er helemaal niet toe (al dan niet terecht). HET IS EEN FEIT dat het gebruikt wordt.

Wen er maar aan dat meer en meer via Social Media gaat gebeuren.
Leer er mee omgaan, want je houdt het niet tegen.

Het verbaasd me dat Bruce Schneier, een 'oude' Security Guru dit ook ziet.
Had ik niet verwacht, maar het geeft wel aan dat hij visie heeft.

Dus aan iedereen die zegt dat hij/zij Facebook niet gebruikt of niet nodig heeft, of dat zijn/haar vrienden het ook niet gebruiken: denk je dat dit dan ook voor de rest van de wereld geldt?

Is misschien de wereld veranderd maar heb je het nog niet door?
06-12-2012, 19:49 door sabofx
Sinds het bestaan van Facebook (en soortgelijke netwerken) is het woord 'vriend' nogal aan inflatie onderhevig.

In de ouderwetse betekenis van vriendschap speelden begrippen als: vertrouwen, gelijkwaardigheid en onvoorwaardelijkheid een belangrijke rol. Indien u op Facebook zit en meer dan 10 facebook 'vrienden' heeft, dan ben ik benieuwd of deze begrippen nog steeds op een ieder van hen van toepassing zal zijn?

Je kunt er vrij gemakkelijk achter komen wie je echte vrienden zijn m.b.v. een simpel experiment:
Kondig eens op Facebook aan dat je van plan bent over 3 dagen te gaan verhuizen. De mensen die 3 dagen later ongevraagd om 07:00 sochtends bij je voordeur staan om te helpen met sjouwen, dat zijn je echte vrienden.

Mijn stiefzoon (18 jr) ziet het aantal Facebook vrienden als een statussymbool. Regelmatig moest ik aanhoren dat hij er al enkele duizenden op zijn conto mocht schrijven. Maar recent werd zijn Facebook account gehacked door iemand die zijn wachtwoord heeft veranderd.
Voor dit soort incidenten heeft Facebook een interessante manier gevonden om aan te tonen of je de rechtmatige eigenaar van het account bent. Ze laten je enkele profiel foto's zien van je 'vrienden' op het betreffende account. Vervolgens mag jij aan Facebook vertellen wie er op de foto's staan? =)
Wellicht zou het wel een zuiverende werking hebben als iedereen op facebook zo-nu-en-dan voor deze uitdaging gezet wordt...

Ik denk dat het succes van Facebook te wijten valt aan dat het mensen in staat stelt om vriendschappelijke interesse en verplichtingen zelf te kunnen doseren. In tegenstelling tot persoonlijk contact is er op Facebook niets wat je er toe dwingt om voor een ander klaar te staan tot het moment dat het jou goed uitkomt (om op de berichten van anderen in te gaan).
Het lijkt me interessant voer voor psychologen om te voorspellen wat dit fenomeen op lange termijn voor impact zal hebben op de omgangsvormen in onze maatschappij?
06-12-2012, 20:32 door Anoniem
Had er ook altijd een grafhekel aan. Maar sinds ik geemigereerd ben, is het wel leuk om toch iets van contact te houden met de mensen in NL. Daar is facebook wel een praktisch medium voor.
07-12-2012, 07:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-12-2012, 08:55 door Anoniem
Ik ben het niet eens met het grootste deel van de reacties. Voor privacy-bewuste mensen zoals die hier op security.nl komen, kloppen deze reacties wel. Maar voor een groot deel van de internetgebruikers (die niets van security en privacy afweten, en het zo lastig vinden dat ze zich er ook liefst zo min mogelijk in verdiepen), ligt dat heel anders.
Met andere woorden, waarschijnlijk zijn wij de uitzonderingen....

Facebook en dat soort sociale sites zijn gewoon een alternatieve manier om sociaal met elkaar om te gaan. Natuurlijk zijn die sites niet de enige manier van communicatie, maar het maakt het wel een heel eind eenvoudiger. En op zich is daar niets mis mee, totdat je gaat denken over de implicaties van al die kennis over je sociale contacten bij één organisatie zoals Facebook, Google, Apple, etc.
Maar als je het eenmaal gebruikt, is het niet zo eenvoudig om weer terug te gaan naar je oude manieren van communicatie.

Ik weet nog dat midden jaren 90 de mobiele telefoon zich zo langzamerhand wat meer begon te verspreiden. Toen ik nog niet zo'n mobieltje had, en een vriendin wel, vond ik het raar dat zij niet meer van tevoren afspraken maakte met haar man om elkaar op een bepaalde tijd en plek te ontmoeten, als ze elkaar zouden kwijtraken in de stad. Zij kon gewoon bellen, en alsnog iets afspreken. Ik nog niet.
Nu kan ik me nauwelijks nog voorstellen dat ik een stad inga met m'n vrouw, zonder mobieltjes. Het is ook erg lastig als één van ons beiden is vergeten de telefoon op te laden. Dan moet je weer afspraken maken.....

Iets dergelijks speelt ook voor Facebook gebruikers. Als je dat eenmaal gebruikt, ga je niet zo makkelijk meer terug.
Met andere woorden, Bruce zit er niet zover naast.
OK, het geldt inderdaad niet voor iedereen, maar het percentage mensen dat zoiets doet, zal wel sterkt toe blijven nemen, denk ik.

De vraag is daarom ook eerder hoe we dat soort dingen kunnen blijven doen, zonder privacy risico. Ga daar maar eens over nadenken. Dat is constructiever dan Bruce-bashing....
07-12-2012, 13:54 door Anoniem
Er zijn twee typen mensen die Facebook niet begrijpen en de sociale contacten niet begrijpen:
Groep 1 - Geen sociaal leven zonder Facebook
Groep 2 - Op Facebook heb je geen vrienden

Groep 1 hoef ik, gezien de reacties hier, niet te duiden. Als je ja-knikkers om je heen wilt hebben en je hoog boven De Massa(tm) verheven wil zijn, geef je af op Facebook en laat je luid, duidelijk en regelmatig weten dat je internet, en het liefst nog TV, allemaal maar niks vind. Succes gegarandeerd, je bent dan officieel boven anderen verheven en je hoeft er niks voor te doen.

Groep 2 begrijpt niks van vriendschap. Mijn beste vriend heb ik ooit, 25 jaar geleden, in Engeland gezien en verder hebben we alleen geschreven en later ge-emaild. Nooit gebeld. Kan wel, ik heb haar nummer, maar ze houdt niet zo van telefoongesprekken. In de tijd van voor internet had ik een paar hele goede penvrienden, mensen die ik nooit heb ontmoet. Vriendschap, echte vriendschap, is niet afhankelijk van af je elkaar ziet of zelfs spreekt. Iemand (regelmatig) moeten zien (let wel: moeten) als voorwaarde vriendschap is een teken van wantrouwen.

Ik ga niet stoer vertellen dat ik geen Facebook gebruik om mijn status te verhogen. Ik gebruik het wel en met Facebook heb ik een oud contact hersteld en sindsdien mensen toegevoegd die ik minstens 1 keer paar maand zie. Maar enkele van mijn beste vrienden ken ik via Facebook.

Veel van de anti-Facebook reacties laten zien dat de meeste mensen niks van vriendschap bekijken. Facebook is geen voorwaarde en ook geen hindernis.

Met Bruce ben ik het overigens niet eens. Hij overdrijft nogal.
07-12-2012, 15:33 door Anoniem
Door Anoniem:
"Als je niet op LinkedIn zit, krijg je geen professionele contacten."

Vraag eens om je heen aan mensen die een LinkedIn profiel hebben, hoe vaak ze via hun profiel benaderd zijn voor werk of opdrachten en of dat ook daadwerkelijk wat opleverde.
Nog nooit een uitbundig ja met meervoudige voorbeelden gehoord.

Als je niet op Facebook zit, hoor je nooit meer wat van je vrienden.
Het is moeilijk. Je kunt de hoeveelheid data over jezelf wel beperken, maar dan heb je geen vrienden. De reden dat je op Facebook zit is om data met je vrienden te delen."

Posten, delen en contact hebben met 'vrienden'

- het sociale karakter van delen zit hem in de wederkerigheid (tweerichtingsverkeer) en is wat anders dan het eenrichtingsverkeer van posten (wat hier delen genoemd wordt).
- persoonlijk contact (afspreken, bellen, mailen,..) heeft plaats gemaakt voor prikbord mededelingen.
Handig, je hoeft mensen juist NIET persoonlijk te benaderen. Wie wil, zin of tijd heeft kijkt zelf maar op het prikbord en ziet maar wat hij / zij ermee doet.
- wat is het verschil in contact met een kennis en een vriend?
juist ja, diepgang. Neem eens de reacties door op een willekeurige post / pagina; diepgang?, vrienden?
- wat doe je dan met een goede vriend?
Afspreken of bellen om echt bij te praten, die diepgang tref je over het algemeen precies niet op profielpagina's aan.

Als je niets meer van een vriend hoort ligt dat zeer waarschijnlijk aan iets anders.

Het bewezen nut van beide 'services' is eerder het anoniem kunnen bevredigen van nieuwsgierigheid naar de ander zonder echt contact te hoeven hebben, privé danwel 'zakelijk' (welke werkgever vertelt eerlijk dat ze op privé profielen scannen en deelt met jou de info die zij meewegen in een beoordeling?).
Ook bewezen, groot commercieel voordeel voor beheerders van deze services.

De vereenzelviging met de marketing boodschap is goed gelukt; dan heb je met succes een sterk merk gecreëerd (maar of het waar is en of de gebruiker er echt wat aan heeft?).
Ik ben via mijn Linkedin profiel benaderd voor opdrachten en heb ook handige contacten gemaakt via linkedin.

Linkedin is wel degelijk een goede (bijna onontberelijke) tool voor je carriere.
08-12-2012, 00:00 door Anoniem
Losstaand van het feit dat ik het kolder vind voor mij persoonlijk denk ik dat het wel degelijk opgaat voor een gedeelte voor
de opgroeiende jeugd, Je bent nu eenmaal gevoelig in je puberjaren wat peergroepers van jou vinden dus zal
je meer gelegen laten liggen wat betreft sociale netwerken zoals facebook,
vermoed ik dat heer (op)Schneier zijn woorden uit context zijn gerukt, kan me niet voorstellen dat hij dat werkeljik vind
wat hier als zijn woorden worden weergegeven.

[admin] De quotes zijn letterlijk door de heer Schneier op deze manier verteld. De hele strekking van het verhaal is precies zoals hij het tijdens het interview verteld heeft. [/admin]
08-12-2012, 01:28 door Anoniem
De security-aspecten even negerend, je ziet het wel echt gebeuren hoor; op een gegeven moment zit wel 75+% van je vrienden/kennissen op Facebook. En bij sommigen van hen is het 90+%. Die denken dan 'oh ik geef een feestje en kan iedereen gaan bellen, maar als ik het op facebook zet weet iedereen het ook, scheelt mooi weer veertig telefoontjes'. Dat kun je dan wel een luie aanpak of geen echte vriend noemen, maar feit is wel dat je daarmee een sociale gelegenheid mist.

Ik heb al wel een paar keer gezien dat iemand niet uitgenodigd dacht te zijn, terwijl de 'uitnodiging' gewoon een open post was. En erger nog, ik heb al een aantal keer (zelfs van vrij hechte vrienden) de opmerking 'oh maar wist je niet dat dit en dat? Ik had het vanmiddag nog op facebook gezet!' gekregen. Dat ik het niet gezien had (omdat ik ook maar af en toe kijk) vonden ze vreemd.

Maar inderdaad hij zet het wel wat overdreven in.
08-12-2012, 09:24 door Anoniem
Wen er maar aan dat meer en meer via Social Media gaat gebeuren.
Leer er mee omgaan, want je houdt het niet tegen.

Ik kan u 1 ding zeggen, dan gaan alle pc's hier buiten als men FB als JE MOET DAT HEBBEN laat staan voor je werk of wat anders gaat opdringen aan de mensen.
Het is en blijft gewoon Big Brother is watching U.
Ik heb er geen boodschap aan, diegenen die er fan van zijn ja ok ze doen maar.
Natuurlijk pakken ze met die dingen ook de nieuwe garde jonge mensen aan die niets anders kennen omdat ze in die wereld geboren zijn en meestal weinig brood gegeten hebben van beveiliging en andere.
Ik mijd het alvast als de nieuwe PEST die dingen.
08-12-2012, 15:13 door Anoniem
Dat mensen gebruik maken van die diensten zoals FB, Twitter, Skype en het andere zooitje laat mij koud.
Ik heb er dan ook geen probleem mee.
Waar ik wel een probleem mee heb is dat men die diensten begint op te dringen aan iedereen alsof het een MUST is dat je daar een inlog of account op hebt.
Ik blijf nog wel graag baas over wat ik doe via pc of wat ik niet doe.

p.s. niet lang geleden was er op een chatkanaal een meisje/dame? die er om de één of andere reden vanaf wilde van FB en dat bleek niet zo simpel te zijn.
Ik kon haar daarin ook niet helpen daar ik er niet aan meedoe aan die FB gekte.
08-12-2012, 18:29 door Anoniem
Door Anoniem: Prettig om te weten. Al de wandelende facebookers voorovergebogen over hun app op het voetpad die ik moet ontwijken omdat zij niet aan het verkeer deelnemen (voetgangers zijn verkeersdeelnemers) zijn druk aan het socialiseren... Goh, ik zal bij de volgende botsing rekening houden met hun sociale vermogens.
Het is wel de realiteit, een hoop jongeren tot pak weg 20 jaar zit erg veel op facebook. FB heeft ÉÉN MILJARD dagelijks terugkerende gebruikers. Fact.

Er gebeurt dus blijkbaar wel 'iets' op FB. Ja het is een beetje treurig, maar het is wel een gegeven. Ik krijg ook uitnodigingen via FB die ik niet via mail krijg. Mensen uit de zelfde vriendengroep zonder FB worden niet uitgenodigd. Het gebeurt en Schneier heeft het aardig in de gaten. Welke waardering je er aan hangt mag je zelf bepalen, maar hij verkondigd geen onzin, IMHO.
18-12-2012, 22:46 door Anoniem
Ik ben benieuwd of Bruce er met de nieuwe policy die 16 januari 2013 uitkomt nog steeds zo over Facebook denkt.

http://news.cnet.com/8301-13578_3-57559710-38/instagram-says-it-now-has-the-right-to-sell-your-photos/

In its first big policy shift since Facebook bought the photo-sharing site, Instagram claims the right to sell users' photos without payment or notification. Oh, and there's no way to opt out.
28-12-2012, 22:37 door Quovadis
Facebook is gewoon het nieuwe fascisme aan het worden, ja ik weet het is een heel lelijk en eng woord, maar kijk maar eens naar de hele opbouw en structuur ervan zoals de Timeline zeker als je deze een beetje bijhoud dan heb je voordat je het weet een perfecte C.V. of beter gezegd een letterlijke Curriculum Vitae waar je zo mee kan solliciteren.

Dit kan je overigens al met je Linkedin profiel maar het is een kwestie van tijd totdat die twee aan elkaar gekoppeld gaan worden (bijvoorbeeld facebook neemt linkedin over).

Weet ook dat er steeds meer bedrijven zich terugtrekken achter de zogenaamde firewall van facebook dus om meer informatie te krijgen over een bedrijf moet je dus verplicht inloggen met je facebook account en dit gebeurd dus al.

En hier is dus het steeds dwingerige (fascisme, keurslijf) karakter van facebook zichtbaar maar zolang er nog steeds leuke en lachende mensen op staan ziet niemand de ware aard van dit obscure medium.

facebook (bewust met kleine letter) is nu nog mean (gemeen) maar wacht maar totdat het echt evil wordt er zit te veel geld in en men zal alles op alles zetten om te overleven.

Het is een kwestie van tijd maar dadelijk moet je ook je facebook gaan gebruiken om gebruik te mogen maken overheidsdiensten.

Weet dat facebook d.m.v. durfkapitaal van C.I.A. medewerkers verder is opgezet en ontwikkeld.

Met deze kennis weet je dan toch al genoeg wat facebook daadwerkelijk is.

Sterkte allemaal en slaap lekker en morgen gezond weer en weer fris inloggen op je facebook.
16-01-2013, 12:31 door Anoniem
Volgens mij moet je het verhaal van Scheier een beetje in context plaatsen, in de VS is het veel erger met Facebook dan in NL. Daar verlopen de contacten veel meer via Facebook dan hier.
16-01-2013, 14:11 door Quovadis
Weet wel dat wat gebeurd aan de andere kant van de grote plas vaak als een uiterst besmettelijk virus hiernaar toe waait.

Weet ook dat het daar een normale gang van zake blijkt te zijn dat inlog gegevens geëist worden aan sollicitanten.

Weet ook dat menig werkgever hier al op fakebook c.q. fapbook kijkt als het het sollicitanten betreft.

Weet ook dat de foto`s die jij weghaalt van je geliefde facebook nooit echt weg zijn van facebook ze staan namelijk in de backup van facebook.

Weet ook dat bedrijven verzoeken (tegen betaling natuurlijk) kunnen indienen bij voor informatie, dat houdt dus in dat die wat minder nette foto`s van jouw dus ook weer naar boven kunnen komen.

Weet ook dat er op dit moment veel software wordt ontwikkeld zoals onder andere taggen en profieleren en losgelaten word op facebook.

Hiermee wordt dus ook duidelijk dat facebook je dus een schijncontrole geeft over je privacy.

Slaap weer allemaal lekker en morgen weer fris inloggen op je fapbookje
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.