image

FBI krijgt les in Tor-gebruik

zondag 16 december 2012, 16:11 door Redactie, 7 reacties

Opsporingsdiensten zoals de FBI krijgen regelmatig met Tor te maken, zowel tijdens het doen van onderzoek naar misdrijven als voor hun eigen werk, reden voor het Tor Project om regelmatig bij FBI conferenties langs te gaan. Tor is een programma waar internetgebruikers en activisten anoniem kunnen internetten, hoewel het ook voorkomt dat criminelen het gebruiken, net als met alle andere technologie.

Tor-ontwikkelaar Roger Dingledine probeert de relatie tussen Tor en justitie te onderhouden en verschijnt regelmatig op conferenties. "Mijn eerste doel is ze op alle goede dingen van Tor te wijzen, dus als ze ooit pleiten om anonimiteit op internet te verbieden, ze begrijpen wat ze opgeven."

Inval
Het tweede doel van Dingledine is uitleggen wat Tor is en hoe het werkt. Dit moet voorkomen dat opsporingsdiensten die een Tor IP-adres vinden geen inval bij de onschuldige eigenaar van een Tor exit-node verrichten of die arresteren. Tor laat het internetverkeer over verschillende computers lopen. De exit-node is de laatste computer in deze keten die het verzoek van de Tor-gebruiker naar internet doorstuurt.

Als een Tor-gebruiker verdacht is, zal het spoor bij het IP-adres van de Tor exit-node eindigen. Eén van de FBI-agenten die Dingledine sprak lijkt dat ook te beseffen. "Ik heb tien aanwijzingen en 48 uur voordat deze zaak er niet meer toe doet. Als je me kunt laten begrijpen welke sporen ik niet moet volgen, kan ik mijn werk beter doen", zo liet hij tegenover de ontwikkelaar weten.

Anoniem
Als laatste helpt Dingledine de FBI om Tor voor hun eigen werkzaamheden beter te gebruiken. "Vergeet niet dat diversiteit van gebruikers onderdeel is waardoor iedereen Tor veilig kan gebruiken", zo merkt hij op. Toch krijgt de ontwikkelaar ook de vraag of er niet echt een mogelijkheid is om gebruikers te volgen.

"Toen ik naar verschillende van zijn FBI collega's wees die me vertelden dat ze Tor voor hun dagelijkse werk gebruiken, en vroeg of hij het fijn zou vinden als we een manier zouden hebben om hen te traceren, hij het wel begreep."

Reacties (7)
16-12-2012, 19:20 door johanw
Je kunt natuurlijk wel, net als de FBI waarschijnlijk ook zelf doet, exit nodes opzetten die alle verkeer sniffen. Dan haal je de smerissen er wel uit.
16-12-2012, 21:10 door Anoniem
Wachten op de dag dat iemand wordt opgepakt en al zijn computers en wat daar verder zoal op lijkt in beslag wordt genomen omdat "zijn" tor-exit-node voor politionele activiteiten door vreemde mogendheden wordt gebruikt.
16-12-2012, 21:50 door Anoniem
afhankelijk van waar een exitserver draait, zit je te kijken tegen zo'n 80% reguliere (/Chinese) porno. En veel mensen en scholieren die via TOR firewalls ontwijken. Veel SSL dus. Maakt het lastig om die smerissen te vinden hoor.
16-12-2012, 23:49 door Anoniem
50%+ van alle tor nodes is in beheer van verschillende opsporingsinstanties, in 2011 is hier een uitgebreid document over geschreven ik ben even de titel kwijt maar google is je vriend.
17-12-2012, 08:24 door spatieman
/sarcasme.
waarom de moeite doen.
gewoon een wet maken die het verbied.
zijn alle overheden goed in.
17-12-2012, 11:40 door Anoniem
Grappig dat TOR aan de FBI laat zien hoe ze TOR gebruikers zouden kunnen opsporen. Geeft meteen wat minder vertrouwen in de anonimiteit van TOR.
18-03-2013, 13:50 door Anoniem
>Dit moet voorkomen dat opsporingsdiensten die een Tor IP-adres vinden geen inval bij de onschuldige eigenaar van een Tor
>exit-node verrichten of die arresteren.

Waarom stimuleert Tor dat opsporingsdiensten onschuldige mensen arresteren? Tor zou juist moeten proberen te voorkomen dat er WEL een inval verricht wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.