image

Honderden kwaadaardige apps op Google Play

zaterdag 22 december 2012, 19:48 door Redactie, 0 reacties

Op dit moment worden honderden kwaadaardige apps op Google Play aangeboden die allerlei gegevens van gebruikers stelen. Daarvoor waarschuwt het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro. In totaal gaat het om 1730 kwaadaardige apps op populaire Android-marktplaatsen, waarvan er 455 op Google Play werden aangetroffen. De overige 1275 staan op 'top third party app providers'.

Bij elkaar zijn de kwaadaardige apps meer dan 2 miljoen keer gedownload. Op Google Play komt de 'FakeApp' het meest voor. Deze apps doen zich voor als populaire applicaties en verzamelen vervolgens allerlei gegevens van en over de gebruiker. De 'Agent' app die ook op Google Play actief is, steelt locatiegegevens, toont advertenties en misleidt gebruikers om betaalde apps te laten downloaden.

Ook zijn er op Google Play apps die sms-berichten naar dure telefoonnummers sturen, de 'favorieten' van de gebruiker stelen en kwaadaardige apps downloaden.

Vrijheid
"Hoewel app-aanbieders bepaalde regels hebben geïmplementeerd om kwaadaardige en risicovolle apps tegen te gaan, zien we nog steeds dat deze app via populaire third party app providers worden verspreid", zegt analist Symphony Luo.

Hij merkt op dat de vrijheid die het Android-platform aan gebruikers biedt herhaaldelijk door cybercriminelen is gebruikt die op de Android populariteit willen meeliften.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.