Om het internet over de gehele linie veiliger te maken heeft Microsoft allerlei beveiligingsmaatregelen in Windows 8 doorgevoerd. De softwaregigant lanceerde vijf jaar geleden het 'End to End Trust' initiatief, dat voor meer veiligheid en vertrouwen in hardware, software, gegevens en identiteiten moet zorgen. "Windows 8 helpt verschillende aspecten van deze visie te verwezenlijken", zegt Paul Nicholas.
Nicholas is beveiligingsstrateeg bij Microsoft. Hij wijst vooral naar de Secure Boot-optie van Windows 8, die klanten moet beschermen tijdens het opstarten van de computer. "Secure Boot is een combinatie van verbeteringen zowel van fabrikanten als Microsoft om te voorkomen dat malware volledige geladen wordt voordat het besturingssysteem is geladen."
Veiligheid
Windows 8 ondersteunt ook de Trusted Platform Module (TPM), die helpt om de integriteit van het besturingssysteem te beschermen. Volgens Nicholas laten dit soort beveiligingsmaatregelen Microsoft's toewijding zien om de privacy en veiligheid van klanten te beschermen.
"Als klanten naar Windows 8 overstappen, zullen ze beter beschermd zijn door een sterker weefsel van gelaagde verdedigingen die beter tegen malware resistent zijn."
Lekken
Nicholas krijgt bijval van collega Stella Chernyak. "Hoewel Secure en Trusted Boot een aantal van de gevaarlijkste malware-exemplaren elimineren, zijn ze niet bedoeld om uitgebreide bescherming te bieden en moeten daarom worden voorzien van een hoogwaardige anti-virusoplossing. We geloven hier zo sterk in, dat we een behoorlijk verbeterde versie van Windows Defender aan elke versie van Windows 8 hebben toegevoegd."
Ook zou Windows 8 volgens Chernvak beter tegen misbruik van beveiligingslekken beschermd zijn. Ze wijst naar een beveiligingsonderzoeker die tijdens de Black Hat conferentie in juli sprak. Die noemde de beveiligingsverbeteringen tussen Windows 8 en Windows 7 net zo groot als tussen Windows XP en Windows 7.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.