image

De vijf grootste mythen in cybersecurity ontzenuwd

donderdag 3 juli 2014, 15:16 door Redactie, 3 reacties

Over cybersecurity gaan allerlei mythen rond die nog steeds regelmatig door beleidsmakers worden aangehaald. Reden voor Wired om de vijf grootste mythen te ontzenuwen. De eerste mythe die Wired op de korrel neemt is dat cybersecurity de grootste uitdaging is waar we mee te maken hebben.

Ook in andere tijdperken deden zich grote veranderingen voor. "Stel eens voor hoe de Victorianen zich voelden toen communicatie van paard naar de telegraaf ging en toen de draadloze radio en hoe ze daarmee hebben geworsteld om alles te reguleren", stelt Peter Singler. Een andere veelgehoorde mythe is dat er dagelijks miljoenen aanvallen plaatsvinden.

Het gaat hier echter om allerlei soorten aanvallen, van scans tot probes en nieuwe malware. Alles op één hoop gooien geeft echter een vertekend beeld, waardoor juist een goed beeld van de situatie verloren gaat. De derde mythe is dat cybersecurity een technologieprobleem is. "Cybersecurity gaat om mensen en motieven. Er zijn tal van belangrijke technische oplossingen en nieuwe tools om te gebruiken, maar als organisaties en individuen niet in het beveiligen van zichzelf willen investeren, blijven ze onveilig."

De vierde mythe die Wired ontzenuwt is de opmerking dat een goede cyberaanval de beste cyberverdediging is. Een houding die ervoor heeft gezorgd dat het Pentagon 2,5 keer meer aan offensief cyberonderzoek uitgeeft dan aan defensief cyberonderzoek, stelt Singler. Niet alleen is de realiteit veel complexer, het is ook niet de juist strategie merkt hij op. "Dit is niet de Koude Oorlog met een soort van binaire relatie, waar je de ander met je mogelijkheden kunt afschrikken."

Grootste bedreiging

Als laatste moet ook de stelling dat "hackers de grootste bedreiging voor het internet zijn" eraan geloven. Volgens Singler is het internet afhankelijk van een ecosysteem van vertrouwen en zien we allerlei soorten gevaren die het bedragen. Als reactie op deze online dreigingen roepen veel overheden om meer controle en hervormingen, waardoor de vrijheid van meningsuiting in de naam van binnenlandse orde wordt ingeleverd.

"We moeten alert zijn op voorstellen die ons tegen online dreigingen beschermen die er uiteindelijk voor zorgen dat we de meest krachtige tool voor politieke, economische en sociale verandering in ons leven, zelfs de geschiedenis, vernietigen" besluit Singler.

Reacties (3)
03-07-2014, 15:41 door spatieman
het grootste gevaar is de dommigheid van overheid.
wat ze niet snappen willen ze verbieden via wetten, en daar gaat het fout.
dadelijk wordt gezegd alle hackers zijn linux gebruikers, en willen ze een wet invoeren die het gebruik van linux based devices (kuch, mond vol) willen verbieden, want stel je voor !, deze dingen kunnen het internet ontwrichten !!
03-07-2014, 17:55 door Anoniem
Spatieman: In een Amerikaanse rechtbank kwam een keer naar voren dat een verdachte een terminalscherm had openstaan (zwart ook nog), nou dan moest het wel een hacker zijn!
03-07-2014, 18:36 door Anoniem
Door spatieman:
dadelijk wordt gezegd alle hackers zijn linux gebruikers, en willen ze een wet invoeren die het gebruik van linux based devices (kuch, mond vol) willen verbieden, want stel je voor !, deze dingen kunnen het internet ontwrichten !!

Bezoekers van Linuxjournal.com opgelet, want de NSA ziet dat forum als extremistisch.
http://webwereld.nl/beveiliging/83103-nsa-lezers-van-linux-site-extremistisch
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.