Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

03-01-2013, 12:20 door [Account Verwijderd], 11 reacties
[Verwijderd]
Reacties (11)
03-01-2013, 12:21 door SirDice
Door astip: - als ik het goed begrijp maakt Ubuntu gebruik van het interne geheugen van mijn Windows pc?
Ja, hoe anders? Het maakt ook gebruik van je processor en je videokaart bijvoorbeeld.

- wanneer ik Ubuntu afsluit en de PC opnieuw opstart in Windows zijn er dan aanpassingen in het geheugen van mijn PC gemaakt door Ubuntu welke structureel blijven staan?
Nee, RAM geheugen is weg na een herstart.
03-01-2013, 12:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-01-2013, 13:06 door Anoniem
Door astip: Bedankt SirDice voor je snelle reactie. Ik heb Ubuntu op de USB stick geinstaleerd m.b.v. een USB installer:

pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

Bij het instaleren staat de optie: set persistent file sizes for storing changes. Dit heb ik aangevinkt en ingesteld op het maximum van ongeveer 4 GB (ik gebruik een USB stick van 32 GB). Het opstarten duurde vervolgens zo'n 10 minuten en Ubuntu liep vast.

Daarna opnieuw de USB stick gemaakt zonder persistent file size en nu werkt alles snel en goed. Alleen lijkt me dit geen goede oplossing want nu kunnen er geen persoonlijke aanpassingen en updates worden bewaard op de USB stick toch?

Als je de stick alleen gebruikt voor bankieren zou ik juist die persistence uit laten staan, want anders is het juist mogelijk om dingen op je usb op te slaan. En dat wil je nu juist niet als je een live linux cd/usb maakt.
Komt er dus op neer dat wanneer er een update van linux is dat je dan opnieuw even een live usb zal moeten maken
03-01-2013, 13:13 door Anoniem
Het voordeel van een Live USB stick is dat je niks kan aan passen. Mocht er een aanval op je PC zijn dan zal deze na een reboot weer weg zijn. Als je persoonlijke instellingen wilt hebben kan je net zo goed Lunix (bv Ubuntu) als dual boot in stalleren.
Doordat een live USB/CD veiliger is dan een geinstalleerde OS zijn updates minder van belang. Voor deel van Ubuntu is dat deze elk half jaar (april en oktober) met een nieuwe (geupdate) versie komt. Je kan dan deze op je USB drive zetten.
Wil je bestanden weg schrijven dan kan je die op je een windows partitie van je HDD zetten. FAT werkt altijd NTFS meestal ook.
Kijk anders een bij http://forum.nedlinux.nl/ voor linux vragen.
03-01-2013, 13:32 door SirDice
Door astip: Alleen lijkt me dit geen goede oplossing want nu kunnen er geen persoonlijke aanpassingen en updates worden bewaard op de USB stick toch?
Geen idee (ik ken die installer niet) maar het lijkt daar wel op. Waarschijnlijk worden je wijzigingen opgeslagen op dat stukje "persistant". Wat vermoedelijk gewoon een gereserveerd deel is op de memory stick wat wel read/write wordt gemount.
03-01-2013, 13:38 door AA_CS
Ik gebruik zelf altijd UNetbootin om live-usb's te maken. Sinds een tijdje is het mogelijk om bij een aantal distro's (waaronder ubuntu) een persistant stukje te reserveren. Dat is alleen voor dataopslag. Ik ben nog geen programma tegengekomen die een persistant OS op een stick wet te krijgen. Het kan wel, maar dan handmatig.
Iets minder veilig maar wellicht gebruiksvriendelijker is het om Ubuntu als VM gast te installeren. Daar worden de updates en wijzigingen wel onthouden
03-01-2013, 15:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-01-2013, 15:40 door Anoniem
Als het toch alleen voor internet-bankieren gebruikt wordt: waarom dan niet Damn Small Linux; die is maar 50MB groot; inclusief Firefox ?
03-01-2013, 17:33 door Anoniem
Door astip: hm, begint wel een beetje een zware bevalling te worden... Linux nu geinstaleerd zonder persistent file space en nu is de opstart tijd lekker snel (1 minuut) maar in Linux krijg ik nu meldingen over internal errors. Toch kan ik wel Firefox in Linux goed gebruiken.

Wanneer ik echter mijn pc weer opstart zonder usb-stick en Windows weer gebruik dan kan ik mijn browser niet openen. Deze blijft hangen in het opstarten. Wanneer ik tijdelijke bestanden verwijder mer cCleaner dan kan ik daarna wel weer de browser openen.

Heeft dit wellicht te maken met het opstarten van de Linux usb stick vanmuit Windows? Kan ik beter eerst de pc uitzetten en dan pas opstarten vanaf de usb stick?

Wat doe je nu dan precies? Wat ik normaal doe als ik net de Live USB heb gemaakt is, windows afsluiten of herstarten aanklikken. Je pc sluit dan af, en wanneer je in je bios ingesteld hebt dat je vanaf een USB mag booten dan zal tijdens het opstarten automatisch het keuzescherm van de desbetreffende Linux distro op je scherm verschijnen.
Die error meldingen waar jij het over hebt komen mij niet bekend voor, je kan het ook proberen met het volgende programma; http://www.linuxliveusb.com/
03-01-2013, 20:52 door Anoniem
@Anoniem @15:40

Lekker boeiend op een stick van 32GB ... :-/


@astip:

Als je opstart van de USB stick dan heeft deze geen interactie met de windows partitie(s) tenzij deze gemount worden en je daar data naar wegschrijft. Waar je wel voor op dient te passen is dat je Windows of Linux niet per ongeluk 'suspend', je dient de OS-en dus echt af te sluiten. Let daar vooral bij windows vista en windows 7 op.

--Jeroen
04-01-2013, 02:14 door Anoniem
Webconverger op een RWCD branden (bij opgestarte CD vooral NIET installeren op HDD kiezen !!!!).
Bij Webconverger wordt een browser-window weergegeven, je kan niets veranderen of instellen.
Ga naar browser-window, en tik banknaam of instantienaam in.

Of C'T-Bankix (beveiligde Ubuntu) op een USB-stick (van de site van Heise, dus in het Duits met duits toetsenbord indeling).
ISO installeren op USB, PC met de USB opstarten, updaten (+klikken op bewaren), in firefox in de add-ons bij no-script de hele whitelist deleten en Iframes etcetera verbieden (dus alles), eventueel security add-ons toevoegen, add-ons update klikken, systeem afsluiten, geupgrade systeem wordt bewaard (eenmalig, daarna is het bewaren van updates en add-ons niet meer mogelijk).
Bij elke keer opstarten de update even laten draaien, en in Firefox even op update van de add-ons klikken).
Als er een nieuwe versie is of de update-omvang te groot, USB herformateren en systeem er nieuw opzetten.

WC bevat Flash (linux-versie), C'T bevat geen Flash (dit kan een weergave-beperking geven, is echter wel veiliger).

Beide systemen beweren dat er geen enkele data-uitwisseling is met de HDD.

Groeten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.