image

Winkel levert diascanner met computerworm

vrijdag 4 januari 2013, 11:55 door Redactie, 4 reacties

De Duitse winkelketen en koffieleverancier Tchibo heeft klanten diascanners verkocht die met een computerworm besmet waren. Daarvoor waarschuwt het bedrijf op de eigen website. De diascanners waren door het Duitse Hama geproduceerd en zijn door nog onbekende reden met de Confickerworm besmet geraakt. Deze worm verspreidt zich onder andere via de Autorun-functie van Windows.

De worm verscheen eind 2008 voor het eerst en gebruikte in eerste instantie een beveiligingslek in de Windows Server service om computers te infecteren. Ook besmette het machines via gedeelde netwerkschijven en de Autorun-functie. Conficker wist miljoenen computers te infecteren en hoewel Microsoft al lang een beveiligingsupdate heeft uitgebracht, is Conficker voor nog altijd een groot aantal besmette computers verantwoordelijk.

Gisteren werden nog 1,9 miljoen unieke IP-adressen geteld die met Conficker besmet zijn. Volgens Tchibo wordt de worm op de diascanner door de meeste virusscanners herkend.

Reacties (4)
04-01-2013, 12:40 door Anoniem
De scanner zelf of de cd met bijbehorende software?
04-01-2013, 13:59 door Anoniem
Tja, dat krijg je met koffiemakers die zich in andere markten gaan begeven. :-)

Tchibo is echter in bijna ieder dorp te vinden met een eigen winkel en heeft een mega marktaandeel in handen op diverse gebieden waaronder kleding. Het is verontrustend dat leveranciers, en Hama is ook geen kleintje, hun producten nog steeds niet voldoende testen op bovenstaande risico's.

Buy one and get something extra!!
05-01-2013, 19:02 door spatieman
koffie met een bij smaakje.
07-01-2013, 10:44 door Anoniem
Door Anoniem: De scanner zelf of de cd met bijbehorende software?
Wat je steeds vaker tegenkomt is dat er geen CD met bijbehorende software is, maar dat het device zelf een virtuele CD drive bevat die zichtbaar wordt als de software nog niet op de PC geinstalleerd is.
Ik weet niet of deze scanner dat ook heeft maar het zou goed kunnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.