image

Zuid-Korea laat hackers cybercrime bestrijden

dinsdag 15 januari 2013, 14:58 door Redactie, 0 reacties

De Zuid-Koreaanse overheid is een programma gestart om hackers te laten helpen bij het bestrijden van cybercrime. Het "Best of the Best" programma is ontwikkeld om computerexperts zowel binnenlandse als buitenlandse aanvallen te laten bestrijden. Zuid-Korea wordt naar eigen zeggen regelmatig door hackers uit Noord-Korea aangevallen, met wie het land nog steeds in oorlog is.

"Cyberaanvallen worden steeds geraffineerder. Het is ook bekend dat Noord-Korea zeer kundige hackers traint", zegt Jung Soo-whan van de Zuid-Koreaanse Soongsil Universiteit tegenover CNN. "Maar wat als ze onze kerncentrales hacken? We hebben een betere verdediging nodig."

Volgens Lee Seung-jin, hoofdconsultant van het "Best of the Best" programma, zijn de cyberaanvallen van Noord-Korea lastig te bestrijden. "De Zuid-Koreaanse internetindustrie heeft zich zeer snel ontwikkeld. Het is essentieel om op allerlei gebieden cybersecurity-experts te trainen, waaronder die met commerciële bedrijven samenwerken."

Studenten
Zestig studenten van zowel hoge scholen als universiteiten werden voor het programma geselecteerd. De meeste deelnemers zouden bekende hackers zijn, die zowel nationaal als internationaal hackingwedstrijden hebben gewonnen.

Inmiddels zijn er nog 20 deelnemers over, waarbij uiteindelijk zes deelnemers kunnen winnen. Naast het winnen van zo'n 15.000 euro krijgt elke winnaar ook een aanbeveling als ze in de toekomst bij bedrijven of overheidsinstanties willen werken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.