image

'Amsterdam perfecte stad voor hackers' (interview)

dinsdag 15 januari 2013, 16:48 door Redactie, 0 reacties

Amsterdam is de perfecte stad voor hackers en dus het organiseren van een hackerconferentie. Dat zegt Dhillon 'L33tdawg' Andrew Kannabhiran, oprichter en CEO van Hack In The Box. Dit jaar vindt voor de vierde keer de Hack in the Box Amsterdam conferentie plaats. En de hoofdstad is niet zomaar gekozen.

"Er is een groeiende hackergemeenschap in Nederland, en Amsterdam is een toegankelijke stad voor wie in Europa woont, maar ook vanuit het organiseren gezien", laat Kannabhiran weten. "'Amsterdam heeft een aantal fantastische locaties om uit te kiezen."

Hoewel de conferentie in Amsterdam wordt gehouden, zijn het niet alleen Nederlanders die langskomen. Ook Fransen, Duitsers, Italianen en Spanjaarden zijn ruim vertegenwoordigd. Daarnaast is Amsterdam ook toegankelijker voor Amerikaanse en Canadese bezoekers. Die hoeven voor de Europese conferentie minder ver te vliegen dan voor de Hack in the Box conferentie die elk jaar in Maleisië wordt georganiseerd.

Vorig jaar werd tijdens de hackerconferentie een nieuwe jailbreak voor de iPhone gedemonstreerd. Of er dit jaar ook grote onthullingen zullen plaatsvinden wil Kannabhiran nog niet zeggen. "Normaliter 'plannen' we geen speciale presentaties of zelfs wat voor soort onderwerpen we van tevoren zullen brengen. We laten de industrie de inhoud bepalen, om het zo te zeggen."

IT-managers
Veel van de presentaties tijdens Hack in the Box zijn technisch van aard, toch is de conferentie voor iedereen geschikt, stelt de oprichter. "De mix van bezoekers en sprekers, in een informele maar professionele sfeer is het belangrijkste", gaat Kannabhiran verder. "Dit geeft je niet alleen de mogelijkheid om te netwerken en mensen te ontmoeten, maar ook om onder één dak echte discussies met aanvallers, verdedigers, handhavingsdiensten en beleidsmakers te hebben."

Met name voor IT-managers zijn dit soort conferenties, ondanks de technische inhoud, belangrijk. "Het niet begrijpen van de technische aspecten, of niet voldoende op de hoogte zijn, leidt tot slechte beslissingen. Kennis is macht."

Kannabhiran erkent dat sommige presentaties mogelijk 'te technisch' zijn, maar bezoekers kunnen wel een globaal overzicht krijgen van wat er op beveiligingsgebied speelt en welke ontwikkelingen eraan komen. "Daardoor is het mogelijk deze risico's te verhelpen voordat ze echt een probleem worden."

Hack in the Box Amsterdam vindt plaats van 8 tot en met 11 april in het Okura Hotel te Amsterdam. De eerste twee dagen zijn er trainingen, de conferentie staat voor 10 en 11 april gepland. De keynotes worden verzorgd door Edward Schwartz, CSO van RSA, en Bob Lord, CSO van Twitter. De presentaties zijn na het evenement via YouTube te bekijken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.