image

Netflix maakt eigen security-tools opensource

woensdag 27 augustus 2014, 11:17 door Redactie, 1 reacties

Netflix heeft twee security-tools die het zelf ontwikkelde opensource gemaakt, zodat ook andere bedrijven hun voordeel ermee kunnen doen. De tools heten Scumblr en Sketchy en worden door Netflix gebruikt om het internet af te zoeken naar websites waar mogelijke aanvallen op Netflix worden besproken.

Scumblr is een Ruby on Rails webapplicatie die het mogelijk maakt om websites op interessante content te doorzoeken en bevat een aantal ingebouwde libraries voor het samenstellen van zoekopdrachten voor veelgebruikte sites zoals Google, Facebook en Twitter. Om te voorkomen dat analisten de potentieel kwaadaardige websites met interessante informatie zelf moeten bezoeken, werd Sketchy ontwikkeld.

Deze tool kan screenshots van de interessante pagina's maken en doorsturen. Daarbij is het verzamelsysteem van Sketchy geïsoleerd van Scumblr. Daarnaast kan deze tool ook in andere applicaties worden toegepast. "Scumblr en Sketchy helpen het Netflix-securityteam om potentiële dreigingen voor onze omgeving in de gaten te houden. We hopen dat de opensourcegemeenschap nieuwe en interessante toepassingen voor deze tools kan vinden", aldus Scott Behrens van het Netflix Cloud Security Team.

Reacties (1)
28-08-2014, 11:31 door Anoniem
http://techblog.netflix.com/2014/08/announcing-scumblr-and-sketchy-search.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.