image

Britse Barclays bank zet biometrie in tegen bankfraude

vrijdag 5 september 2014, 12:26 door Redactie, 7 reacties

De Britse Barclays bank zal volgend jaar een vingerafdrukscanner voor zakelijke klanten lanceren wat bankfraude moet tegengaan, zo heeft de bank laten weten. Barclays werkt samen met het Japanse Hitachi, dat een biometrische lezer ontwikkelde die de vinger scant en unieke aderpatronen herkent.

Hiermee kunnen klanten vervolgens op hun bankrekening inloggen en transacties verrichten, zonder het gebruik van een wachtwoord, authenticatiecode of pincode. Geldautomaten in Japan, Europa en de Verenigde Staten maken al gebruik van aderpatronen. Barclays beweert dat het de eerste bank is die de technologie wereldwijd inzet voor rekeningtransacties. Volgens de bank biedt biometrie een betere bescherming en voorkomt het risico van klanten die zwakke wachtwoorden kiezen of hun pincodes vergeten.

"In tegenstelling tot vingerafdrukken, zijn aderpatronen zeer lastig na te maken of te spoofen. De gescande vinger moet zich aan een levend lichaam bevinden om ervoor te zorgen dat de aderen in de vinger geauthenticeerd worden", aldus de bank, die stelt dat het de aderpatronen van gebruikers niet opslaat. "Uiteindelijk hoop ik dat dit de weg vrij maakt voor andere instellingen om in de strijd tegen cybercrime soortgelijke technologie in te zetten", zegt Barclays CEO Ashok Vaswani.

Image

Reacties (7)
05-09-2014, 13:26 door Anoniem
Hoe zat dat ook al weer met vinger afdrukken?
Als hij eenmaal een keer is gepikt, op wat voor manier dan ook, dan heb je geen mogelijkheid om een nieuwe te nemen toch? ;)
05-09-2014, 13:30 door Anoniem
Mooi artikel van de UT Twente over vingerafdrukken en aderpatronen.
http://scs.ewi.utwente.nl/files/media/20140322_Tubantia_Vaarwl_vingerafdruk.pdf
05-09-2014, 14:44 door Anoniem
Leuke info. Ik zie alleen dat de scanner via USB is aangesloten op de pc. Dan verplaats je de uitdaging eigenlijk alleen maar. Wat je nu als crimineel moet doen, is een manier vinden om de scanner met bijbehorend resultaat te spoofen. Dat lijkt me technisch net zo goed mogelijk, alleen kan de ontwikkeltijd wat langer of duurder zijn. Maar wanneer het genoeg oplevert, zal er best iemand moeite voor doen.
05-09-2014, 14:44 door Anoniem
Ach, vingerafdrukken heten eerst ook superveilig te zijn. Zet een flink aantal van die lezers in de markt en er zullen vast wel wat mensen zich verwaardigen uit te zoeken hoe je deze weer moet misleiden.

En het hoeft maar een keertje te gebeuren en al die vingerafdrukken blijken onvervangbare wachtwoorden misbruikt als sleutels. Het probleem blijft dus hetzelfde: Namaken is per definitie makkelijker dan vervangen.

Biometrie, zeg gewoon nee.
05-09-2014, 19:48 door Anoniem
Door Anoniem: Mooi artikel van de UT Twente over vingerafdrukken en aderpatronen.
De professor blijft maar geloven dat we dat met die biometrie ook graag willen. Niet heel raar omdat'ie daar carriere uit gemaakt heeft. Merk bijvoorbeeld op dat'ie zegt te werken aan versleutelen van camera-uitvoer. Leuk, maar je hoeft maar een andere camera te pakken die hetzelfde kan, en je kan zo de patronen afkijken. En dan wellicht in invoer voor die beveiligde camera ombouwen. Dan heb je ook effectief die beveiliging omzeild.

Persoonlijk denk ik dat biometrie inzetbaar is als toegevoegd bewijs in criminele zaken, maar geen plaats hoort te hebben als primaire identificatie, en al helemaal niet als vehikel voor authenticatie. De belangen liggen daar net even iets te scheef voor. Ik wil namelijk niet dat mijn identiteit tot primair een wapen tegen mijzelf verwordt. En dat is precies wat biometrie doet.
06-09-2014, 02:14 door Anoniem
Een vingerafdruk en andere biometrische informatie zijn slechte manieren van beveiliging, deze kenmerken zijn weliswaar uniek voor ieder persoon, maar verder vij moeilijk geheim te houden, vingerafdrukken strooi je namelijk gemakkelijk overal rond, daarom zijn opsporingsmethoden er ook op gebaseerd.
06-09-2014, 12:41 door Anoniem
Jammer dat het op deze manier geen middel is tegen malware die de transactie wijzigt. Ik zou de biometrische lezer voorzien van een display met daarop de transactieinfo. Dan kan de klant eerst controleren of de transactie klopt en dan de vinger erop. Vervolgens berekent de lezer een cryptografisch antwoord op basis transactiedetails en adergegevens.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.