image

Britse bank afgeperst met data van phishingslachtoffers

zaterdag 13 september 2014, 16:22 door Redactie, 0 reacties

Een 22-jarige Brit heeft bekend dat hij de Britse bank Lloyds heeft geprobeerd af te persen met informatie die hij via phishingaanvallen op bankklanten had buitgemaakt. De bank moest hem 207.000 pond in bitcoins betalen, anders zou hij de gestolen gegevens aan de Britse krant The Sun doorspelen.

Zowel Lloyds als The Sun deden aangifte van afpersing. Volgens Crime & Justice gebruikte Lewys Martin anonimiseringssoftware om zijn identiteit te verbergen. Als bewijs dat hij de gegevens echt in bezit had stuurde Martin informatie van een gephishte bankrekening mee. Na een "complex onderzoek" kon de 22-jarige Brit als verdachte worden aangewezen.

Forensisch experts namen een computer en telefoon van Martin in beslag, waarop informatie werd gevonden die de Brit met de afpersing in verband brachten. Ook werden er gestolen bankgegevens gevonden, alsmede drie phishingprogramma's om persoonlijke details en data te stelen. "Martin kon de beveiligingssystemen van de bank niet verslaan en besloot daarom om zijn phishingactiviteiten op de bankklanten te richten", zegt rechercheur Jason Tunn. De Brit zal op 16 december van dit jaar worden veroordeeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.