image

FBI waarschuwt voor mogelijke aanvallen door hacktivisten

dinsdag 30 september 2014, 13:58 door Redactie, 0 reacties

Hoewel er nog geen specifieke aanwijzingen zijn heeft de cyberdivisie van de FBI toch een waarschuwing aan bedrijven afgegeven voor mogelijke "offensieve cyberoperaties" door hacktivisten nu de Verenigde Staten met luchtaanvallen tegen IS zijn begonnen, zo laat Public Intelligence weten.

De FBI baseert zich op "non-specifieke" berichten en dreigingen die op sociale media verschenen. Het gaat dan om oproepen die in het verleden via Twitter werden gedaan en waarin tot het uitvoeren van cyberaanvallen tegen de VS en Israël werd opgeroepen. In het verleden zouden Amerikaanse organisaties al vaker het doelwit van politiek gemotiveerde aanvallen zijn geweest. De aanvallers gebruikten hierbij aanvalstechnieken als Cross Site Scripting (XSS), SQL Injection en DDoS-aanvallen. Ook werden websites gehackt en gedefaced.

"Over het algemeen kunnen hacktivistische cyberaanvallen resulteren in een Denial of Service, defacement van een website of diefstal van gevoelige informatie, wat tot intimidatie en identiteitsdiefstal leiden", aldus de waarschuwing. Die bevat vervolgens verschillende tips, zoals het implementeren van een back-up- en recovery-plan, het wissen van gevoelige bestanden die niet langer nodig of noodzakelijk zijn, het versleutelen van gevoelige informatie, het gebruik van sterke wachtwoorden en het achter de hand hebben van een strategie tegen DDoS-aanvallen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.