image

NSA sponsort hackwedstrijd voor studenten

maandag 18 maart 2013, 10:36 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft een hackwedstrijd voor studenten gesponsord om zo nieuwe talenten voor de overheid te winnen. De wedstrijd vindt tussen 26 april en 6 mei plaats en heeft de vorm van een 'challenge' gekregen, waarbij de deelnemers aan de hand van een verhaallijn verschillende opdrachten moeten uitvoeren en hun vaardigheden moeten testen.

'Het verhaal van de wedstrijd begint als een robot uit de ruimte in onze achtertuin crasht. Het is aan de deelnemers om hun hacking skills te gebruiken om de robot te repareren en zijn geheimen te onthullen", aldus professor David Brumley van de Carnegie Mellon Universiteit die de wedstrijd organiseert.

Wedstrijd
Het gaat om een nationale wedstrijd waar alle leerlingen van het voortgezet onderwijs gratis aan kunnen deelnemen. Volgens de organisatie is PicoCTF, zoals de wedstrijd wordt genoemd, uniek vanwege de 'game-georiënteerde' aanpak.

"Amerika heeft steeds meer professionals met technische cyberskills nodig om het land te beschermen, en het land met toekomstige uitdagingen te helpen", zegt Vanee Vines van de National Security Agency (NSA). "Als het om de nationale veiligheid gaat is er geen vervanging voor getalenteerd personeel."

Challenge
Onlangs lanceerde ook het Team High Tech Crime (THTC) van de politie een Cyber Crimechallenge waar deelnemers aan de hand van een verhaallijn verschillende opdrachten moeten uitvoeren. Het THTC hoopt zo nieuwe tactisch en digitaal rechercheurs te werven.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.