image

Man krijgt 3 jaar cel wegens oplichting op Marktplaats.nl

donderdag 16 oktober 2014, 14:25 door Redactie, 0 reacties

De rechtbank in Middelburg heeft een 42-jarige man wegens oplichting veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Daarnaast heeft de rechtbank de man een proeftijd van drie jaar met reclasseringstoezicht opgelegd.

De man stond terecht voor 223 gevallen van oplichting die in 2009, 2010 en 2011 via Marktplaats.nl werden gepleegd. Voor 17 aangiftes was er volgens de rechtbank onvoldoende bewijs. De man, die onder valse namen opereerde, bood allerlei producten via de veilingsite aan, zoals toegangskaarten voor pretparken, concerten en waardebonnen. Hoewel slachtoffers betaalden werden de goederen nooit geleverd.

De rechtbank rekent het de man aan dat hij zich gedurende lange tijd en op grote schaal schuldig heeft gemaakt aan oplichting via internet. Hij handelde daarbij ook onder de namen van mensen die hij eerder had opgelicht, waardoor de goede naam van deze gedupeerden ernstig werd geschaad, aldus de rechtbank. Ook is niet uit te sluiten dat Marktplaats imagoschade heeft opgelopen. De rechtbank acht de man volledig toerekeningsvatbaar. Wel is bij de strafmaat rekening gehouden met de problematische ontwikkeling van de man in zijn jeugd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.