image

Interpol wil meer wetgeving tegen cybercrime

maandag 15 april 2013, 12:25 door Redactie, 1 reacties

Om effectiever tegen cybercriminelen op te treden is het belangrijk dat landen over wetgeving en procedures tegen cybercrime beschikken, aldus Interpol secretaris-generaal Ronald Noble. Die sprak vorige week tijdens een conferentie op de Amerikaanse Georgetown University over de strijd tegen cybercrime en de noodzaak voor de private sector om met opsporingsdiensten samen te werken.

Doolhof
Ook kwamen de verschillen in wetgeving tussen landen aan bod. Noble stelde dat agenten die cybercrime onderzoeken vaak met een 'complex en uitdagend doolhof' van verschillende wetten te maken krijgen.

"Cybercriminelen zijn succesvol in het ontlopen van opsporingsdiensten, die nog altijd niet zijn toegerust om cybercrime te bestrijden waar meer dan één land bij betrokken is."

Wetgeving
Volgens Noble zijn er nog steeds landen waar er geen wetten en procedures zijn om cybercrime te bestrijden, terwijl andere landen weer geavanceerder zijn in de bestrijding ervan dan anderen.

"We moeten alle landen aanmoedigen om wetten en procedures te ontwikkelen, en tegelijkertijd die landen ondersteunen die onze hulp nodig hebben", aldus de Interpol-chef.

Reacties (1)
15-04-2013, 15:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.