image

Notoire internetoplichter krijgt 40 maanden cel

donderdag 6 november 2014, 14:36 door Redactie, 0 reacties

Een notoire internetoplichter die zo'n 175 mensen dupeerde is door de rechtbank in Haarlem tot een gevangenisstraf van 40 maanden veroordeeld. Ook moet hij zijn slachtoffers een schadevergoeding van tienduizenden euro's betalen. De officier van justitie eiste twee weken geleden nog 64 maanden cel.

De 37-jarige man gebruikte tussen 2010 en 2014 verschillende nepwebshops om mensen op te lichten. Producten die waren gekocht werden nooit geleverd. In 2012 werd de oplichter door Telegraafjournalist John van den Heuvel in Venezuela opgespoord, waardoor hij uiteindelijk kon worden aangehouden. De rechter noemde de man ''een hardnekkige recidivist", die zonder empathie en gewetenloos opereerde, zo meldt het AD.

De oplichter werd in 2010 voor vergelijkbare gevallen veroordeeld. In de laatste fase van zijn straf begaf hij zich alweer op het oplichterspad. Na zijn vrijlating vertrok de man naar Venezuela, waar hij consumenten via professioneel uitziende webwinkels oplichtte. De man zou bewust voor Venezuela hebben gekozen omdat het land geen uitleveringsverdrag met Nederland had. Het land bestempelde hem echter als ongewenste vreemdeling waarop hij werd uitgezet.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.