image

Amerikaan besmet werkgever na mislopen nieuwe baan

maandag 17 november 2014, 12:27 door Redactie, 6 reacties
Laatst bijgewerkt: 17-11-2014, 14:19

Een 35-jarige Amerikaan is aangeklaagd wegens het installeren van malware op de systemen van zijn voormalige werkgever. De man had een tijdelijk contract bij Eaton, een wereldwijde leverancier van spanningsoplossingen, waar hij werkzaam als financieel analist was en over uitgebreide kennis van het bedrijfsnetwerk beschikte.

Met het einde van zijn contract in aantocht besloot hij op een aantal andere functies binnen Eaton te solliciteren, maar werd niet gekozen. In mei van dit jaar logde de man in op het bedrijfsnetwerk en installeerde de malware, waarmee bestanden van het systeem zouden worden verwijderd. De aanwezigheid van de kwaadaardige code kwam een aantal dagen later aan het licht toen hij een voormalige collega over het bestaan van de malware informeerde.

De malware had echter nog geen schade aangericht. De man is dan ook aangeklaagd wegens het verspreiden van computercode, programma's of commando's met de intentie om een beveiligde computer te beschadigen. Volgens de officier van justitie had de malware van de man grote schade aan het bedrijf kunnen aanrichten, zo laat het Amerikaanse Ministerie van Justitie weten.

Reacties (6)
17-11-2014, 16:01 door Anoniem
Misschien wel een goed idee als ze bij Eaton backups gaan maken...
Is toch nooit fijn als je bedrijf grote schade kan lijden als er zo iets gebeurt.
17-11-2014, 22:17 door Anoniem
Door Anoniem: Misschien wel een goed idee als ze bij Eaton backups gaan maken...
Is toch nooit fijn als je bedrijf grote schade kan lijden als er zo iets gebeurt.

Als je een backup terug moet zetten, heb je altijd al schade; alle gewijzigde en nieuwe bestanden vanaf de laatste backup zijn dan weg. Daarnaast moeten alle bestanden die wel in de backup staat, teruggezet worden; kost ook tijd want men komt er vast de volgende dag pas achter.

Kennelijk kreeg ie berouw en informeerde een (ex) collega.
17-11-2014, 22:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2014, 09:41 door Anoniem
In ieder geval hadden ze het wel goed gezien toen ze hem niet in dienst namen. Geen erg integere werknemer lijkt me.
18-11-2014, 09:42 door Anoniem
Resten mij trouwens nog wel twee vragen: wat zijn spanningsoplossingen en waarom moet een financieel analist over uitgebreide kennis van het bedrijfsnetwerk beschikken?
18-11-2014, 10:36 door Anoniem
Door Anoniem: Resten mij trouwens nog wel twee vragen: wat zijn spanningsoplossingen en waarom moet een financieel analist over uitgebreide kennis van het bedrijfsnetwerk beschikken?

Eaton maakt oa. UPS apparaten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.