image

VS wil niet aftapbare IT-bedrijven straffen

woensdag 1 mei 2013, 16:52 door Redactie, 12 reacties

Een taskforce van de Amerikaanse regering werkt aan wetgeving waardoor bedrijven als Facebook en Google beboet worden als ze de FBI niet in real-time het dataverkeer van gebruikers laten aftappen. Dat meldt de Washington Post. Volgens de FBI kan belangrijk materiaal worden gemist doordat niet alle internetdiensten even eenvoudig zijn af te tappen, en dat baart de opsporingsdienst zorgen.

Vanwege de problemen om bepaalde communicatie af te tappen konden bedrijven zelfs onder gerechtelijke bevelen uitkomen, maar dat gaat mogelijk veranderen.

Door het nieuwe voorstel kunnen rechters IT-bedrijven die niet meewerken tienduizenden dollars boete opleggen, aldus een anonieme bron die met de Amerikaanse krant sprak. Als een bedrijf de boete niet betaald wordt die na 90 dagen elke dag verdubbeld. De boete zou niet voor kleine bedrijven gelden.

Aftappen
Het voorstel geeft geen specifieke regels hoe het aftappen moet plaatsvinden, maar laat dit aan de bedrijven over die aan een tapbevel moeten voldoen. De enige regel is dat de gewenste data bovenwater komt.

Tegenstanders zijn bang dat het voorstel Amerikaanse banen zal kosten en innovatie belemmert. Of en wanneer de tapverplichting ingaat is nog onbekend. De regering moet het voorstel namelijk nog goedkeuren.

Reacties (12)
01-05-2013, 17:04 door Anoniem
"Een taskforce van de Amerikaanse regering werkt aan wetgeving waardoor bedrijven als Facebook en Google beboet worden als ze de FBI niet in real-time het dataverkeer van gebruikers laten aftappen."

En welke boete krijgt dat zelfde bedrijf indien vervolgens blijkt dat hackers in China, via een law enforcement backdoor, gebruikers (waaronder officials binnen de overheid) aftappen ?

Het is overigens wel grappig dat de VS eindeloos zeurt over (nooit aangetoonde) backdoors in Chinese apparatuur, terwijl ze tegelijkertijd dit soort functionaliteit eisen van Amerikaanse leveranciers.
01-05-2013, 17:51 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-05-2013, 19:04 door _Peterr
Mijn Cloud backup is met Truecrypt versleuteld. Maar ik neem aan dat ze mij dan terug hacken om de key-file en wachtwoord te achterhalen.

Dit is wel positief voor alle EU-bedrijven. Die kunnen nu de wereld veroveren met diensten zonder achterdeur.....
01-05-2013, 19:16 door Anoniem
Zoals de waard is vertrouwt ie zijn gasten....
Wat nog linker is, is verkeer via nederlandse sites zoals marktplaats.nl enzovoort die al het verkeer opslaan op servers in de VS. Ebay is daar een bekent voorbeeld van. Hoevaak ik niet meemaak dat mensen hun hele financieele personalia intypen en via een gescrambled formuliertje onbeveiligd opsturen.
Als ze maar niet die Hollywood praktijken hier ook gaan naapen.
01-05-2013, 19:24 door JeanGuillaume
Alsof EU overheden niet net zulke maatregelen willen gaan eisen...
Kijk naar de vluchtgegevens; iedereen hekelde de VS, maar EU-landen doen hetzelfde.
01-05-2013, 21:11 door Anoniem
Dit zijn maatregelen die belangrijk zijn voor de maatschappij, op deze manier kunnen de gevaarlijke terroristen worden opgepakt voor dat ze een aanslag plegen. Privacy is iets dat belangrijk is, alleen de regering moet het recht hebben om privacy te breken voor belangrijkere doeleinden. Het voorkomen van doden is wel degelijk belangrijker dan privacy.
02-05-2013, 00:55 door Shadowlight
"Dit zijn maatregelen die belangrijk zijn voor de maatschappij, op deze manier kunnen de gevaarlijke terroristen worden opgepakt voor dat ze een aanslag plegen."

Zo alweer iemand die de propaganda gelooft.

Privacy is het belangrijkste goed dat je hebt.
Ook regeringen moeten daar afblijven.

Het lost n.l. niets op. Terroristen zorgen er wel voor dat er niets bekend wordt en als het wel bekend is zoals b.v. 911, waar CIA en FBI op de hoogte waren dat er iets zou gebeuren, dan wordt er niets gedaan.. of wel? Gevechtsvliegtuigen worden de verkeerde kant op gestuurd, coördinatie wordt verstoord, etc... Expres??? In gebouwen waar normaal gesproken op dat tijdstip tienduizenden mensen aanwezig zijn, waren er nu nog geen 4000, toeval???

Overheden hebben bewezen niet te vertrouwen te zijn, dus blijf met je poten van de privacy af.
02-05-2013, 02:42 door athrropos
Privacy in de huidige samenleving is al overleden.
We hebben het al toegelaten en het internet is de laatste drempel die we wanhopig proberen te redden.

Als je denkt het alleen maar is wat je leest of hoort, moet ik je helaas teleurstellen.
Een lang geleden(13 jaar) jeugd(smile)zonde houdt tot op heden me nog steeds in het zicht van de overheid.

We laten al lang toe dat ze alles mogen bewaren, en als je docht dat die info niet voor de regering toegankelijk is, moet ik je wederom teleurstellen.
Het is all bewezen dat buiten wat buitenlandse overheid eisen(!!) van de nederlandse regering, ze er zelf ook ook regelmatig zonder een goede (huidige) reden of toestemming, er nog steeds op los data verzamelen.

Het is 1984.

Leer het te accepteren en anders wordt het een lang gevecht om dat terug te krijgen.
02-05-2013, 07:03 door Anoniem
Door atrropos:

Het is 1984.

Leer het te accepteren en anders wordt het een lang gevecht om dat terug te krijgen.

Weer zo'n typisch Nederlandse reactie, laten we het maar accepteren want we kunnen er toch niets aan doen.... zucht...
Wel overal wat van vinden maar als er moet worden opgestaan op in actie te komen dan geven de Nederlanders niet thuis. Raar volk zijn we toch want we laten ons bestelen van onze pensioenen, ons spaargeld, onze privacy, ons werk en wat doen we er tegen? Accepteren dat het zo is. Tja, ieder volk krijgt uiteindelijk de leiders die het verdiend.
02-05-2013, 15:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-05-2013, 18:11 door Anoniem
Door Anoniem: Het voorkomen van doden is wel degelijk belangrijker dan privacy.

Dat staat nog te bezien. Voor mijn gevoel zijn de risico's van onrechtmatige inbreuk op privacy en gegevensbescherming onlosmakelijk verbonden met de bekende problemen van discriminatie, uitsluiting en pestgedrag. Hoewel me dat niet direct het leven kost, is de kans indien dat misgaat levensgroot dat de kwaliteit van leven gereduceerd wordt tot uitzichtloos en ondraaglijk lijden. Spreekwoordelijk A fate worse than death...

Ook de kansen liggen slecht. Foutieve data (al dan niet bewust), verkeerd geinterpreteerde data, data uit context, verkeerd getrokken conclusies en botweg vooroordelen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dat is onuitroeibaar, we zijn nu 30 jaar bezig met artikel 1 zonder enige wezenlijke vooruitgang. Discretion is, and always has been, the better part of valor.
03-05-2013, 10:30 door Anoniem
Door Anoniem: Dit zijn maatregelen die belangrijk zijn voor de maatschappij, op deze manier kunnen de gevaarlijke terroristen worden opgepakt voor dat ze een aanslag plegen. Privacy is iets dat belangrijk is, alleen de regering moet het recht hebben om privacy te breken voor belangrijkere doeleinden. Het voorkomen van doden is wel degelijk belangrijker dan privacy.

Privacy breken voorkomt geen doden.
Door onze goede administratie van voor de oorlog zijn er nogal wat joden opgepakt in Nederland.

Alles maar bewaren en opslaan is niet goed, je hoeft maar een paar gekke politici te hebben en het gaat faliekant verkeerd.
De overheid hoeft niet alles te weten, veiliger wordt het er niet van eerder onveiliger (meer risico op een totalitair systeem).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.