image

Amnesty anti-spywaretool beschouwde Firefox als spyware

dinsdag 25 november 2014, 10:07 door Redactie, 4 reacties

De anti-spywaretool Detekt die Amnesty vorige week samen met verschillende burgerrechtenbewegingen lanceerde beschouwde Mozilla Firefox en beveiligingssoftware zoals de virusscanners van G Data als spyware. Dat laat G Data weten. Volgens het Duitse anti-virusbedrijf is de tool met goede bedoelingen gemaakt, maar laat de uitvoering te wensen over.

De virusbestrijder onderzocht de tool en ontdekte dat er mogelijk vanwege het grote aantal onterechte waarschuwingen, de zogeheten false positives, allerlei detectieregels waren verwijderd. Daardoor zou de onderzochte versie van de tool slechts twee spyware-families kunnen detecteren. Met name beveiligingssoftware zou een probleem voor Detekt zijn.

Virusscanners scannen vaak automatisch programma's die worden gestart, waaronder ook Detekt. Detekt scant echter het geheugen en vindt zichzelf daarin terug en beschouwt vervolgens de virusscanner als boosdoener, zegt Ralf Benzmuller van G Data. "Detekt is voor iedereen beschikbaar, maar alleen specialisten kunnen de resultaten begrijpen", merkt de beveiligingsspecialist op.

Claudio Guarnieri, de maker van Detekt, hekelt de blogposting van G Data. Hij werd namelijk niet van tevoren benaderd, terwijl de problemen in de meest recente versie van de tool zouden zijn opgelost. Sinds de lancering vorige week zijn er negen nieuwe versies van de tool verschenen. Daarbij is ondersteuning van Windows 8.1 64-bit in de meest recente versie weer verwijderd.

Reacties (4)
25-11-2014, 15:26 door Anoniem
Inmiddels het derde artikel over dit onderwerp, waarin het door Amnesty Internationaal met veel bombarie opgevoerde gereedschap, die de vermeende spionage van de overheid zou moeten blootleggen, steeds meer het karakter van een propagandastunt krijgt. (JS)
25-11-2014, 15:32 door Anoniem
Werkt prima, nergens last van.
Detekt kijkt naar signatures in het geheugen.
De internet verbinding moet uitstaan en Detekt moet draaien met Aministrator rechten.
25-11-2014, 20:00 door Anoniem
Door Anoniem: Inmiddels het derde artikel over dit onderwerp, waarin het door Amnesty Internationaal met veel bombarie opgevoerde gereedschap, die de vermeende spionage van de overheid zou moeten blootleggen, steeds meer het karakter van een propagandastunt krijgt. (JS)

Categorie Snowden was een 'verzinsel' van de linkse media en er is 'niemand omgekomen in wo 2' ?!

Not! Doe ff gezond!
De Anti Amnesty aversie zit kennelijk heel diep (terecht ontslagen?).

Detect is overigens een samenwerking van verschillende burgerrechtenbewegingen
Detekt is being launched in partnership with Amnesty International, Digitale Gesellschaft, Electronic Frontier Foundation and Privacy International.

Veel security producten die gelanceerd worden worden op deze site besproken, niet zelden naar aanleiding van nieuws elders of persberichten van bedrijven of organisaties zelf.
Niets nieuws onder de zon. Wel (objectief) kritisch blijven dus.

Op enige inhoudelijkheid ten aanzien van de werking van het product kunnen we je nog niet 'betrappen'.
Het is natuurlijk veiliger je achter algemeenheden te verschuilen.
Dat de (mogelijke) veiligheid van een ander je geen ene zier interesseert mag duidelijk zijn, vanuit welk raar ander belang je denkt wil ik niet eens weten.
Gelukkig denken heel veel anderen daar anders over en steken hun handen wel uit de mouwen het voor anderen wat beter proberen te maken.

Het product,
we zouden het bijna vergeten bij het lege verbale geweld (propaganda, de term alleen al, het bezigen van deze term in deze context zegt genoeg, wat je zegt ..., )
Aan de werking van het product lijkt nog wel wat te schorten.
Het ziet er naar uit dat het wat te vroeg is gelanceerd.
Aan de inzet en integriteit van de ontwikkelaar vooralsnog geen twijfel, 9e (?!) versie al binnen korte tijd, op werking bekeken door een security bedrijf met recht door zee kritiek. Aan de integriteit werd niet getwijfeld.
Waarom dit security bedrijf de ontwikkelaar niet direct benaderd heeft is de vraag. Zelfde eigenbelang de media te halen voor de eigen producten. Free publicity?

Detekt kan een belangrijk aanvullend security product voor veel mensen zijn.
Voorwaarde is dat het dan ook goed werkt en geen verkeerd security beeld voorschotelt. Daar zal iedereen het over eens zijn. Bedenk daarbij dat het indicaties geeft en helemaal niets verwijdert! Dat doe je dan met andere producten (G-data? Gelukkig nu ook in het nieuws ... )

Zolang dat ontwikkelproces nog in volle gang is, is dit volstrekt relevant nieuws voor gebruikers met interesse in die mogelijke extra security. Terechte aandacht daarvoor op deze site is dan helaas heel jammer voor jou die bepaalde werkelijkheden niet onder ogen wil zien.

De een zijn .. is de ander zijn .. ?
Nee toch?
26-11-2014, 16:10 door Anoniem
Snowden heeft veel zaken aan het licht gebracht, betreffende spionage door de NSA op internet.
Amnesty tracht echter nu op selectieve wijze mee te liften op deze onthullingen, door te suggereren dat iedereen op internet gevaar loopt, en vooral hun aanbevolen programma [Detekt] te installeren op de computer.
Ze gaat daarmee bewust in zee met een voormalige hacker die deel uitmaakt of heeft uitgemaakt van het hackers collectief Anonymous. Een politiek geëngageerde organisatie, met trekjes van een terroristische beweging.

Ook kan je burgerrechtenbewegingen niet meer voetstoots aanmerken als neutraal en objectief en vooral politiek onafhankelijk.

Detekt scant, en blinkt vooral uit; in wat eigenlijk. Heeft het al ergens op de wereld een computer gevonden, waar spionage software op staat ! (JS)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.