image

Security policies eerste verdedigingslijn voor bedrijven

donderdag 9 januari 2003, 10:56 door Redactie, 1 reacties

Security policies zouden de eerste verdedigingslijn voor bedrijven moeten zijn, maar worden vaak vergeten of als onbelangrijk behandeld. Dit soort policies kunnen namelijk aanvallen van buitenaf voorkomen of tips geven hoe te handelen als men wel binnen het systeem is gekomen. Veel bedrijven schrijven hun eigen policies, gebaseerd op ervaring en gezond verstand. Het is echter wel van belang dat de gemaakte policies flexibel genoeg zijn voor het stromen van informatie, maar ook weer niet te open dat ongewenste personen toegang krijgen, zoals je in dit artikel kunt lezen (login guest en wachtwoord guest).

Reacties (1)
09-01-2003, 18:21 door Anoniem
Alleen een security policy is al een hele stap, echter speelt er bij de meeste organisaties nauwelijks security awareness, laat staan dat er strategisch naar gekeken wordt. En vast wordt gelegd in termen van cost, effort vs. impact wat nu het security beleid v/d organisatie is.

de kop van het artikel had moeten zijn: "Security awareness is an organisation's first line of defence"
of
"Security policies are an organisation's second line of defence"

Nog een gevaarlijk standpunt. De meeste organistaties policies of niet hanteren de volgende stelling: "Het interne netwerk is veilig".

Iemand nog een open deur om in te trappen ;-) nog spannender is wanneer de open deur eindelijk dicht gaat ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.