image

"Inbraak bij Sony raakt ook consultancybedrijf Deloitte"

vrijdag 5 december 2014, 12:03 door Redactie, 2 reacties

Bij de inbraak op het netwerk van Sony zijn ook vertrouwelijke gegevens van consultancybedrijf Deloitte buitgemaakt, zo beweert de website Fusion.net die de gestolen documenten analyseerde. Tussen de bestanden die de aanvallers deze en vorige week publiceerden bevindt zich ook een spreadsheet met salarisgegevens van meer dan 31.000 Amerikaanse Deloitte-werknemers uit 2005.

Dezelfde spreadsheet bevat ook geslacht en ras van elke werknemer. In tegenstelling tot één van gelekte Sony-spreadsheets met salarisgegevens zijn er bij het Deloitte-bestand geen namen aan de salarisgegevens gekoppeld, maar wel de functietitel. De cijfers zouden zijn verzameld voor een intern onderzoek naar salarisdiscriminatie op basis van geslacht en ras. In een reactie stelt Deloitte dat het de echtheid van de gelekte bestanden nog niet heeft kunnen bevestigen.

De aanvallers die achter de aanval zitten zeggen 100TB aan data te hebben gestolen. Onder de buitgemaakte informatie bevindt zich onder ander het budget en salarisinformatie van de film The Interview, zo laat de Hollywood Reporter weten. De Wall Street Journal schrijft over het lek dat in de bestanden ook de Social Security Nummers van 47.000 werknemers en acteurs staan, waaronder Sylvester Stallone, Judd Apatow en Rebel Wilson.

Buzzfeed meldt dat het in één van de gelekte bestanden een Word-document aantrof genaamd "Passwords" dat niet beveiligd was en de gebruikersnamen en wachtwoorden voor LotusNotes en American Express van een directeur bevatte, alsmede creditcardnummers, verloopdata en viercijferige beveiligingscodes. Zo'n 40GB aan bedrijfsgegevens zouden onversleuteld door Sony op de eigen servers zijn bewaard.

Reacties (2)
05-12-2014, 12:54 door Anoniem
Gelukkig maar dat dit alleen andere bedrijven overkomt.
05-12-2014, 15:54 door Anoniem
Klinkt niet als interne info van die accountant. Waarom dan toch nieuws?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.