Verschillende Anonymousleden die in 2010 de website van PayPal aanvielen voelen nog altijd de gevolgen van de DDoS-aanval. De internetactivisten vielen PayPal aan omdat het bedrijf geen betalingen meer voor klokkenluiderwebsite WikiLeaks accepteerde. Veel internetgebruikers die aan de aanvallen meededen gebruikten de Low Orbit Ion Cannon (LOIC).
Een tool waardoor de computer van de gebruiker wordt ingezet voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen. In veel gevallen werd hierbij ook het IP-adres van de gebruiker zichtbaar. De FBI verzamelde meer dan 1000 IP-adressen van mensen die aan de aanvallen meededen. Een groep van 14 internetgebruikers, genaamd 'PayPal 14', werd uiteindelijk opgepakt.
Depressie
De 26-jarige Josh Covelli werd in juli 2011 aangeklaagd met het helpen van Anonymous bij het uitvoeren van DDoS-aanvallen. Voor Covelli was dit het begin van het einde. Zijn vriendin maakte het uit, hij verloor zijn baan en had moeite om een nieuwe werkgever te vinden. "Ik werd van een klif gegooid", laat hij tegenover The Huffington Post weten.
Twee jaar later leeft Covelli nog steeds in onzekerheid. Deze week vindt er achter gesloten deuren overleg plaats om een schikking te treffen wat het einde van de slepende rechtszaak moet betekenen. Covelli leeft inmiddels bij zijn ouders, is werkloos en lijdt aan een depressie.
Zijn enige eigendommen zijn een laptop en een Xbox die hij als cadeau kreeg. In theorie kan hij een maximale gevangenisstraf van 30 jaar krijgen. Langer dan de andere aangeklaagde PayPal 14-leden, omdat hij ook van een DDoS-aanval op een lokale politiesite wordt verdacht.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.