image

Chinese telecomgigant: alle landen spioneren

woensdag 29 mei 2013, 14:07 door Redactie, 5 reacties

China wordt regelmatig genoemd als land dat zich met cyberspionage bezighoudt, maar volgens het hoofd van de Chinese telecomgigant Huawei spioneren alle landen. De reactie van John Suffolk, hoofd security bij Huawei, volgt op een rapport van het Amerikaanse Defense Science Board, waarin werd genoemd dat blauwdrukken van Amerikaanse wapensystemen door hackers zijn buitgemaakt.

Hoewel het rapport geen daders noemt, stellen Amerikaanse legerfunctionarissen dat China achter de aanvallen zit. Cyberspionage is echter niets nieuws, aldus Suffolk. "Landen hebben dit altijd al gedaan. De harde werkelijkheid is dat elk land een soortgelijk motto voor hun veiligheidsdiensten heeft."

"Sommige mensen zeggen dat spionage het op één na oudste beroep is, waar mensen proberen om informatie van ons voor iemand anders te krijgen, dus ik ben niet verrast dat elk land ter wereld probeert uit te zoeken wat andere landen uitvoeren."

Backdoor
Huawei is zelf ook meerdere keren het middelpunt van de discussie over Chinese spionage geweest. Amerikaanse politici zijn bang dat de hardware van de telecomgigant backdoors bevat, waardoor de Chinese overheid Amerikaanse netwerken kan infiltreren.

Zo werden de switches van Huawei onlangs nog uit een Amerikaans kernlaboratorium verwijderd en wordt het bedrijf ook in Australië deels geweerd.

Reacties (5)
29-05-2013, 14:24 door Mysterio
Maar omdat je het zelf doet hoef je het niet van anderen te accepteren. Toch?
29-05-2013, 15:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-05-2013, 15:46 door Anoniem
"Dus...China doet het ook, want zelf zeggen ze dat ALLE landen dit doen."

Goh meen je dat nou. Ja, alle landen spioneren. Ook China, en ook Nederland ;)
30-05-2013, 08:38 door Anoniem
Door Anoniem: "Dus...China doet het ook, want zelf zeggen ze dat ALLE landen dit doen."

Goh meen je dat nou. Ja, alle landen spioneren. Ook China, en ook Nederland ;)
Yup, en Nederland nog even erger omdat hier zelfs de wet dreigt te worden aangepast om buitenlandse computers te kunnen hacken. Als land zou ik dat als een oorlogshandeling zien en keihard terug slaan.
24-11-2013, 22:09 door Anoniem
Kunnen ze hier niks aan doen?

Ik vind het echt niet kunnen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.