image

Noord-Korea weer online na omvangrijke downtime

dinsdag 23 december 2014, 10:32 door Redactie, 0 reacties

Het internet in Noord-Korea is weer operationeel nadat het land enkele uren volledig offline was. Experts zijn nog verdeeld of het om een routeringsprobleem ging of dat er sprake van een aanval was. Door de connectiviteitsproblemen was het onmogelijk om Noord-Koreaanse websites te bezoeken.

Dyn Research laat weten dat Noord-Korea wel vaker problemen met de internetverbinding heeft. Beveiligingsbedrijf Arbor Networks meldt echter dat verschillende Noord-Koreaanse servers en websites het doelwit van DDoS-aanvallen zijn geweest. Het ging om zowel overheids- als universiteitswebsites die in beide gevallen door de overheid worden beheerd.

Op de vraag wie erachter de aanvallen zit laat analist Dan Holden weten dat het zeker niet de Amerikaanse overheid is. "Net zoals een aanval in de echte wereld door de VS, zou je het waarschijnlijk niet weten totdat het te laat is. Dit is niet de manier waarop een overheid te werk gaat." Een groep die zich Lizard Squad noemt en eerder aanvallen op andere organisaties en netwerken opeiste, stelt nu achter de aanvallen op Noord-Korea te zitten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.