Ondanks toenemende twijfels blijft de FBI volhouden dat Noord-Korea de enige partij is die Sony Pictures Entertainment heeft gehackt. "Er is geen geloofwaardige informatie om aan te nemen dat andere individuen voor dit cyberincident verantwoordelijk zijn", aldus een verklaring van de opsporingsdienst.
Sinds de FBI Noord-Korea van de Sony-hack beschuldigde hebben zowel onderzoekers als beveiligingsbedrijven hun twijfels geuit. Het bewijs dat de FBI aandroeg zou namelijk niet sluitend zijn. De opsporingsdienst stelt dat het niet al het bewijs tegen Noord-Korea kan vrijgeven, omdat dit gevoelige bronnen in gevaar zou brengen. Volgens beveiligingsexpert Robert Graham is dit onzin. "In het geval van computerbewijs hoef je het niet geheim te houden. Het zou Sony en het onderzoek niet schaden."
De expert merkt op dat door het delen van de informatie beveiligings- en anti-virusbedrijven code kunnen ontwikkelen om de malware en aanvallen te stoppen. Daarnaast zou het publiek de informatie zelf kunnen analyseren om te kijken naar wie het wijst. "We moeten niet op de woorden van de FBI afgaan, we moeten het bewijs zelf zien." Eerder verschenen er beweringen van beveiligingsbedrijven dat Russische hackers of voormalige Sony-werknemers voor de aanval verantwoordelijk waren.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.