De groep Rex Mundi die de afgelopen jaren bij tal van Belgische bedrijven en ook een Nederlands bedrijf wist in te breken heeft alle gestolen privégegevens nu online gezet. In totaal gaat het om de persoonsdata van zeker duizend Nederlanders en tienduizenden Belgen, zo blijkt uit onderzoek van Security.NL.
De afpersers dreigden de gegevens te publiceren tenzij er losgeld werd betaald. Voor zover bekend gingen de getroffen bedrijven hier niet op in. Afgelopen dinsdag publiceerde de groep een "archief" van eerdere gestolen data. De gegevens zijn afkomstig van het Nederlandse uitzendbureau Accord, de Italiaanse hostingprovider Websolutions, het Canadese recruitmentbureau Drake International, hostingprovider Alfahosting, kredietbureau Buy Way, Domino's Pizza, HR-bedrijf EasyPay, uitzendbureau Exaris, medische controledienst Mensura, internetprovider Numericable en uitzendbureaus Tobasco, Z-Staffing en Xtra Interim. Deze laatste tien bedrijven zijn allen uit België afkomstig.
De nu online gepubliceerde informatie bestaat uit c.v.'s, namen, adresgegevens, e-mailadressen, onversleutelde wachtwoorden, sollicitaties, reden dat werknemers afwezig waren, mobiele telefoonnummers, wachtwoorden van systeembeheerders en nog veel meer gegevens. Een snelle inventarisatie van de gegevens laat zien dat het om de data van vele tienduizenden mensen gaat. Zo staan van tenminste duizend Nederlanders nu de privégegevens online. Het gaat hier om gegevens die in juli 2012 al werden buitgemaakt. Zeker bij de gegevens van de medische controledienst of de sollicitaties worden daar soms zeer privacygevoelige zaken in vermeld.
Rex Mundi plaatste de gegevens voorheen vaak op websites zoals Pastebin, waar ze na korte tijd werden verwijderd. Het nu online geplaatste archief bevindt zich op het Tor-netwerk, wat het lastiger maakt om de pagina uit de lucht te halen. De groep stelt in een verklaring dat er onder andere voor de lol en uitdaging bij bedrijven wordt ingebroken, maar dat ze het uiteindelijk om het geld te doen is.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.