image

Belgische staatssecretaris wil onderzoek naar Snapchat

donderdag 8 januari 2015, 15:08 door Redactie, 0 reacties

De Belgische staatssecretaris voor privacy Bart Tommelein heeft de Belgische privacycommissie gevraagd het privacybeleid van Snapchat te onderzoeken. Aanleiding is een schikking die de populaire foto-app met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) sloot.

De FTC vond dat Snapchat consumenten misleidde over de hoeveelheid privégegevens die de app verzamelde en de beveiligingsmaatregelen die het had genomen om deze data tegen misbruik te beschermen. Als onderdeel van de schikking moet Snapchat een uitgebreid privacyprogramma implementeren en dat tot 2035 elk jaar laten controleren. "Het is positief dat ook in de Verenigde Staten het bewustzijn rond privacy groeit en men de nodige maatregelen treft", zegt Tommelein.

De staatssecretaris wil dat er ook in België een onderzoek wordt uitgevoerd. Volgens het Belgisch en Europees recht is een bedrijf namelijk verplicht correcte informatie te geven over zijn privacybeleid, zowel spontaan (in de privacyvoorwaarden) als wanneer een gebruiker hier om vraagt. "Een bedrijf mag daarbij geen valse beloftes doen. Niemand kan garanderen dat een Snapchat-bericht volledig verdwijnt nadat het geopend is. De ontvanger kan er bijvoorbeeld een screenshot van maken. Dat moet duidelijk zijn voor de gebruikers", stelt Tommelein.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.