Natuurlijk zegt je bank dat wat het ook is, "gewoon veilig" is. Dat zeggen ze allemaal. Zie een bank eens onveilige waren leveren! (*kuch* kredietkaarten, "eenmalige" machtigingen, ... *kuch*)
Of het een goed idee is, of dat van dat natuurlijk veilig ook waar is, of jij dan ook aan het internetbankieren (in het nederlands zonder extra spatie) moet willen, dat zijn hele andere vragen. En je zal er geen eerlijk antwoord op kunnen krijgen, noch van de bank, noch hier. Hier niet omdat in het algemeen er geen "ja de bank heeft gelijk" te zeggen is.
Om te beginnen omdat een ongeluk in een klein hoekje zit en "internetbankieren" een hele hoop hoekjes kent. Sommige heeft alleen de bank in de hand, sommige heb jij in de hand, en sommige zitten bij derde partijen, zoals je ISP, of de websitehoster van je bank, of weer andere netwerken daartussen. Je moet maar hopen dat er geen rotte appel tussen zit.
En ja, het probleem kan heel goed bij jou zitten, en als de bank daar lucht van krijgt ben je je geld kwijt: Als je denkt dat internetbankieren via de gratis wifi of via een "internetwinkel" of iets dergelijks een goed idee is, als je ongezien emails en attachments opent, als je verouderde software gebruikt, als je allerlei "handige toolbars" in je browser een goed idee vindt, als je aan "additionele" codecs bij vreemde sites halen niets vreemds vindt, bijvoorbeeld, dan lijken je computerveiligheidsgewoontes van dien aard dat je het het beter laat. Persoonlijk denk ik dat als je windows gebruikt je eigenlijk al onverantwoordelijk bezig bent, maar er zijn hele banken die op windows draaien. Het minste wat je daar kan doen is zoveel mogelijk patchen en dan derdepartijsoftware bijvoegen om virussen en rootkits een beetje in toom te houden.
Wat ook niet altijd helpt: Er zijn wel eens correct gesigneerde kwaadaardige updates in het redmondse updatesysteem terechtgekomen, en er zijn ook wel eens updates die de boel juist onveiliger maken. Verschillende virusscanners hebben ook wel eens vitale systeemonderdelen als "kwaadaardig" gebrandmerkt, en toen deed het hele systeem het niet meer.
Beter is het om een robuuster systeem te gebruiken, met een minder groot infectierisico, zeg een linux (er zijn meer mogelijkheden). Bonuspunten om dat op een apart systeem te doen waar nooit wat anders mee gebeurt, en het ding te laten booten van een "livecd" zodat er niet ongezien aan de software gerommeld kan worden. Regelmatig de software bijwerken (en dus eventueel een nieuw cdtje branden). Dan heb je een sterk argument om te zeggen dat jouw computer wel heel lastig geinfecteerd had kunnen zijn.
En het is wel fijn om als je plotseling bij je geld moet dat je dan minder afhankelijk bent van of je gewone computer het nog doet.
Een virtuele machine met linux erin op je computer voor dagelijks gebruik zie ik meer als opstappertje, want als er in de host een keylogger zit.... Zorg dan dus liever dat je het andersom doet: Alle browsactiviteiten in een virtuele machine (en je bankieractiviteiten in een andere) en die virtuele machines dan op een (linux oid) machine draaien waarvandaan geen enkele activiteit behalve virtuele machines draaien wordt ontplooit. Maar compleet separate hardware (zeg je oude computer, harde schijf eruit, bootcd erin) is simpeler en daarmee overzichtelijker.