image

Software ontwikkelaars blijven zelfde fouten maken

maandag 20 januari 2003, 11:03 door Redactie, 2 reacties

Vorige week verscheen er een lijst van het Open Web Application Security Project (OWASP). De lijst bestond uit de meest gemaakte programmeerfouten en gevaarlijkste internet applicatie security problemen. De grootste dreiging bestaat uit het negeren van exploits die algemeen bekend en gedocumenteerd zijn. Hiermee komt niet alleen de veiligheid van klanten in het geding, maar ook die van het gehele Internet. Volgens de mensen van OWASP moet de security industrie dan ook begrijpbare produkten en diensten aanbieden die deze exploits weten aan te pakken.

Zelfs na 50 jaar programmeer ervaring blijven dezelfde fouten gemaakt worden.

Reacties (2)
21-01-2003, 09:47 door Anoniem
Ik ken ook helemaal niemand met 50 jaar programmeerervaring. En het zijn natuurlijk ook iedere keer andere programmeurs die dezelfde fout maken. Ik ken niet veel programmeurs die consequent dezelfde fout maken. Dit is een groot probleem..
Heel veel programmeurs die aan hun carriere beginnen willen na verloop van tijd (vaak al binnen 5 jaar) opklimmen naar teamleider, projectleider en wat al niet meer.
Als ze dit niet doen blijven ze steken in salaris, carriere, etc. Er zijn nog maar weinig bedrijven die dit erkennen en er ronduit voor uitkomen dat je specialist programmeurs nodig hebt, die ook nog eens goed betaald blijven worden.
Anyway, my two cents.
21-01-2003, 15:18 door Anoniem
Wat een loze opmerking. Het internet bestaat nog niet eens vijftig jaar. Ben het helemaal eens met het vorige commentaar. Software ontwikkelaars moeten carriere kunnen maken in hun vak en gewaardeerd worden. Maar in de meeste bedrijven, vooral waar IT geen kernactiviteit lijkt te zijn kan iemand alleen carriere maken door in het management te gaan. Dag ervaring. Ik zij met name lijkt, omdat bv banken niet meer zijn dan een mainframe met een dure marmeren facade.

Overigens, wat is nou 50 jaar helemaal? Huizen worden al duizenden jaren gebouwd, en nog steeds heb je lekkende kranen, daken, rioleringen, budgetoverschrijdingen, storten ze in, worden ze te laat opgeleverd en worden ze vooral niet goedkoper.

Beetje meer respect voor wat er in de IT is bereikt in deze "50 jaar".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.